AMD joutui muuttamaan huippusuorittimien roadmapia

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

AMD joutui muuttamaan huippusuorittimien roadmapia
AMD on peruuttanut ensi vuodelle suunniteltujen Komodo-prosessorin ja Corona-alustan julkaisut. Seuraavan sukupolven huippumallien piti sisältää kahdeksasta kymmeneen uudella Piledriver-arkkitehtuurilla valmistettua ydintä.

X-bit Labsin mukaan uuden toimitusjohtajan valinnut AMD tuo markkinoille Komodon sijaan Vishera-koodinimellä tunnetun prosessorin, josta löytyy korkeintaan kahdeksan suoritinydintä. Zambezin seuraajan ominaisuuksista ei ole vielä kunnollista tietoa, mutta kaksikanavainen DDR3-muistinohjain ja tuki AM3+-kannalle pitäisi ainakin löytyä.

Sivuston mukaan AMD aikoo päivittää samalla Scorpius-alustan Volaniin, mutta näiden kahden erot jäänevät melko pieniksi.

Komodoissa huhuttiin olevan integroitu PCIe 3.0 -ohjain, mutta tämä on jäänyt Visherassa pois. Syytä muutokselle ei ole osattu kertoa, eikä vielä tiedetä tuleeko palvelin-roadmap muuttumaan tältä osin myös. Visherat tulevat myyntiin heinä-syykuussa 2012.

2 kommenttia

sidrend
Kun nyt ensin saatais ne zambezit myyntiin.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Jiiksi
Kyllä amd:lla kestää... tiiä nyt mitä tässä enää oottais. Seuraava päivitys kait sit ivy bridgee.

Kommentoi uutista