AfterDawn logo

Transcend lupailee kahden teratavun USB-tikkuja

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Taiwanilainen muistivalmistaja Transcend sekä Taiwanin kansallinen tekniikan tutkimusinstituutti ITRI ovat yhdessä kehittäneet tekniikkaa, joka mahdollistaa pian jopa kahden teratavun kokoiset USB-tikut. USB 3.0 -tekniikkaan perustuvan muistitikun 16 GB versiota esiteltiin Display Taiwan -tapahtumassa, mutta tekniikan pitäisi olla jo valmista myös isompiin versioihin.

Muistitikkua esitelleen edustajan mukaan tallentimia ei ole vielä lanseerattu markkinoille, koska USB 3.0 -standardin kaikki osat eivät ole vielä kansainvälisesti määriteltyjä. Tikkuja luvataan markkinoille kuitenkin kun määritykset saadaan valmiiksi.

Videolla esitelty Transcend Thin Card on nimensä mukaisesti äärimmäisen ohut ja sen todelliset kyvyt jäävät vielä tässä vaiheessa yhtiön sanojen varaan.


4 KOMMENTTIA

Ralle_ (vahvistamaton)1/4

Jos tällainen tulee markkinoille, niin hinta on arvatenkin tähtitieteellinen. Samalla rahalla saa kasan ulk. 3,5" 2TB levyjä.

ArttuH5N12/4

@1 No aivan varmasti. Mutta ajatuksena hauska. Enemmän muistia piskuisella tikulla, kuin minun pöytäkoneessani, 2 miniläppärissäni ja ulkoisella kovalevyllä yhteensä.

MQe3/4

Mielenkiintoinen juttu kieltämättä jos saavat moisia [ja siten myös toimivia] 2TB:n tikkuja aikaiseksi. Käytännössä saisi itseltäkin kaiken mahdollisen ja runsaasti päälle mahtumaan yhdelle tikulle. Mutta kuinka toimintavarma jo noin iso tikku sitten mahtaa olla kun nämä perustikutkin on vähän niin ja näin?!
Mutta, mutta; kuten sanottua, hintaa tikulla varmasti pysyykin pitkään jossain tähtieteellisen ja järjettömän välill ja taitaa jäädä "ei-niin-hinnasta-väliä"-laitosten ja -väen snobbailu-tikuiksi.

avthein4/4

Kiinnostavampaa olisikin nähdä seuraavien sukupolvien muistiteknologiaa sovellettuna USB-tikuille. Mm. hurjasti pienemmät virrankulutukset, huimasti suuremmat kapasiteetit ja hurjasti suuremmat nopeudet sekä edullisesti valmistettuna. Silloin voisi myös perinteisten mekaanisten (kiitolevyt) tallennusvälineiden aika olla loppumassa (esim. sisältönsä sähköttä muistava *RAM voisi korvata keskusmuistiakin).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT