Nvidia varoittaa väärennetyistä GeForce-näytönohjaimista

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidia varoittaa väärennetyistä GeForce-näytönohjaimista
Nvidia varoittaa jälleenmyyjiä ostamasta GeForce näytönohjaimia muilta kuin virallisilta myyjäpartnereiltaan. Nvidian mukaan liikkeellä on kortteja, joita myydään tehokkaamman mallin nimellä, mutta sisällä onkin halpapiiri.

"Jälleenmyyjä joka ei osta tuotteitaan viralliselta partnerilta saattaa päätyä myymään luokattomia tuotteita omille asiakkailleen. Tämä voi johtaa vain palautuksiin ja asiakassuhteiden päättymiseen", kertoo Fiona Faulkner, EMEAI-alueen myyntijohtaja MicroScope-sivustolle.

Komponenttien uudelleennimeäminen tehokkaammaksi ja muu harmaa jälleenmyynti ei ole poikkeuksellista. Näytönohjaimien ja suorittimien osalta ylikellottaminen tekee tämän vielä helpommaksi, eikä asiakas välttämättä huomaa eroa käytännössä. Pidemmälle vietynä myös halvempia piirejä saatetaan sisällyttää muuten kalliimpaan versioon, joten ulkoisesti tuote näyttää aidolta. Nvidian varoituksesta voinee päätellä, että liikkeellä on ollut suurempi määrä väärennettyjä kortteja.

Kommentoi uutista