Cedar Trail -Atomien ensimmäiset testitulokset paljastuivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Cedar Trail -Atomien ensimmäiset testitulokset paljastuivat
VR-Zone on vuotanut Intelin seuraavan sukupolven Atom-mobiiliprosessoreiden testitulokset. Niiden perusteella Cedar Trail-M:t ovat suorituskyvyllä mitattuna varsin vaatimaton päivitys.

DirectX-ongelmissa painineet Cedar Trailit päihittävät edeltäjänsä 3DMark 2006:ssa kirkkaasti, mutta testiohjelmisto alkaa olla monelta osin vanhentunut. Varsinaisissa prosessoritesteissä ero nykyisiin Atomeihin on jo selvästi maltillisempi.

N2600 näyttäisi painivan suorituskyvyn osalta samassa sarjassa Atom N570:n kanssa. Korkeamman kellotaajuutensa ansiosta N2800 on näitä hieman nopeampi. Sekä N2600 että N2800 ovat tuplaydinsuorittimia, jotka ovat valmistettu 32 nanometrin prosessilla. Intelin nykyisessä Atom-mallistossa on käytetty 45 nanometrin viivanleveyttä.

Hinta-suorituskyky-suhde seuraavissa Atomeissa on kuitenkin kohdallaan. Nykyiset N400- ja N500-sarjalaiset maksavat 60–85 dollaria, mutta N2600:n ja N2800:n suositushintojen on kerrottu olevan vain noin 40 dollaria.

Kommentoi uutista