AfterDawn logo

AMD:n 28 nm mobiilimallisto tulossa vuoden vaihteessa

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Semiaccurate-sivusto vuoti vastikään Nvidian 28 nm mobiilimalliston, jonka mukaan Nvidia aloittaisi uusien piirien massatuotannon vuoden vaihteessa. Nyt Semiaccurate on paljastanut myös AMD:n tulevan malliston, jonka kerrotaan saapuvan myyntin joulukuun ja tammikuun aikana.

AMD:lta on luvassa kolmella eri piirillä yhteensä kuusi eri mobiilinäytönohjainta. Ensimmäisenä joulukuun aikaan on tulossa pienemmät Heathrow ja Chelsea, ja myöhemmin ensi vuonna Wimbledon. Huippumalli Wimbledon XT:n TDP-arvoksi on kerrottu 80W, 3DMark Vantage pisteiksi P16000, ja se on varustettu jopa 4 Gt:lla GDDR5-muistia.

Tietojen mukaan vaikuttaisi siltä, että AMD olisi julkaisemassa omat piirinsä hieman ennen Nvidiaa. AMD on myös kertonut työpöytämallien tulevan vielä tämän vuoden puolella, kun taas Nvidia on kertonut omien korttiensa tulevan vasta ensi vuonna.


4 KOMMENTTIA

Fin_boy1/4

4Gb GDDR5 WTF! Tuo on ihan super-overkill..... ihan turhaa maksaa 4Gb kun ei ikinä varmaan edes pysty sitä käyttämään....

Tnoi2/4

@1

Se on se "Gigantti edition" näyttis TEHOKONEESEEN!

Thor19933/4

Ei hullumman olosia mobiilikortteja, mutta toi muistimäärä menee jo aika roimasti yli järkevistä luvuista. Toki 4Gb GDDR5:ttä kuulostaa keskiverto jannusta tooosi tehokkaalta ja sillonhan se myös myy.

Ibanez904/4

Ei tuosta muistista mitään haittaakaan ole. Ja luulisi sillä olevan hieman merkitystä/tulee todennäköisesti olemaan pian kun muisti on puoli ilmaista ja näyttiksistä sitä pirusti löytyy.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT