Samsung ei ole kiinnostunut HP:n PC-valmistuksesta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung ei ole kiinnostunut HP:n PC-valmistuksesta
Samsung on torpannut huhut, joiden mukaan yhtiö suunnittelisi ostavansa HP:n PC-bisneksen. Huhut lähtivät liikkeelle sen jälkeen, kun HP ilmoitti, että PC-valmistus eriytetään omaksi yhtiökseen. HP on tällä hetkellä maailman suurin tietokonevalmistaja.

Samsungin ytimekäs kannanotto rauhoittanee muita PC-valmistajia, joille tällä hetkellä lähinnä komponenttituotantoon keskittyvän Samsungin mukaantulo olisi ollut vaikea tilanne. Samsung on maailman suurin muistipiirien valmistaja sekä suuri tekijä esimerkiksi näyttömarkkinoilla.

"Hewlett-Packard on globaali markkinajohtaja PC-alalla, kun taas Samsung on vielä tulokas. PC-osastojen suuresta kokoerosta ja muiden hyötyjen vähäisyydestä johtuen Samsung ei ole kiinnostunut ostamaan HP:n PC-valmistusta", kertoi Samsungin toimitusjohtaja Choi Gee-sung.

HP:n ostajiksi on veikkailtu myös muita aasialaisia jättejä kuten Lenovoa tai Aceria.

Kommentoi uutista