AfterDawn logo

Tutkimusyhtiöt ennustavat tablettien tulleen jäädäkseen

Teemu Laitila Teemu Laitila

Tekniikoiden yleistymistä ja seuraavia kasvualoja ennustavat tutkimusyhtiöt uskovat tablettien tulleen markkinoille jäädäkseen. Tablettien hyödyllisyys ei aina aukene kaikille ja Applen iPadin huimasta menestyksestä huolimatta useilla Android-valmistjilla on ollut vaikeuksia laitteidensa menekin kanssa.

Tutkimusyhtiö In-Stat kuitenkin uskoo tablet-laitteiden tulleen jäädäkseen. Yhtiö ennustaa, että vuonna 2017 tablet-laitteita myydään globaalisti noin 250 miljoonaa kappaletta. Suurimmaksi menestyjäksi In-Stat veikkaa 11 - 9 tuumaiset laitteet, joiden osuuden se uskoo olevan 56 prosenttia kaikista myydyistä tableteista.

In-Statin mukaan tablettien myötä koko elektroniikka-alan painopiste muuttuu sisällöllä kilpailuun erilaisten laitteiden sijaan. Sisältö ja sovellukset tarjoavat valmistajille keinon erottua identtisten laitteiden massoista.


Ennuste ei lupaa hyvää Microsoftin tablet-haaveille, sillä In-Stat veikkaa Android-valmistajien ja Applen hallitsevan 90 prosenttia koko tablet-kakusta vuonna 2017. Toisaalta nopeasti muuttuvalla teknologia-alalla kuuden vuoden päähän ulottuva ennuste lienee yhtä tarkka kuin koko kesän sääennusteet ja käytännössä mitä tahansa voi tapahtua tablet-rintamalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT