AfterDawn logo

Samsung harkitsee tietokonevalmistuksen ulkoistamista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Eteläkorealainen kulutuselektroniikkavalmistaja Samsung on keskustellut taiwanilaisten ODM-valmistajien kanssa kannettavien tietokoneiden valmistuksen ulkoistamisesta niille. Yhtiö on aiemminkin keskustellut taiwanilaisten kanssa, mutta toistaiseksi Samsung on valmistanut tietokoneensa omissa tehtaissa Kiinassa.

Digitimesin mukaan Samsung kutsui Quanta Computerin, Compal Electronicsin ja Pegatron Technologyn edustajat luokseen tämän kuun alussa. Keskustelun aiheena oli tietokonevalmistuksen ulkoistus, mutta sivusto ei osannut sanoa tarkkaa syytä mikä on saanut Samsungin harkitsemaan tätä vaihtoehtoa jälleen kerran.

Yksi vaihtoehto on, että nykyiset marginaalit eivät riitä Samsungille ja se yrittää hakea kustannussäästöjä tätä kautta. Radikaalimman ehdotuksen mukaan Samsung aikoisi laajentaa tuotantoaan, mutta sen omat tehtaat eivät enää riitä siihen. Teorian mukaan korealaisvalmistaja ostaisi HP:n itsestään erityttämän PC-bisneksen.


Digitimesin mukaan HP:lla on ollut erittäin vahvat suhteet Taiwaniin, jossa tietokoneiden valmistuksen kustannustason kerrotaan olevan vertaansa vailla. Samsung joutuisi siis väistämättä tekemisiin taiwanilaisten kanssa jos se ostaa HP:lta tietokonevalmistuksen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT