AfterDawn logo

Samsungilta aurinkokennollinen minikannettava

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Vihreys ja ekohenkisyys ovat tätä päivää IT:ssäkin. Toistaiseksi nämä aatteet ovat näkyneet kuluttajatuotteissa lähinnä aiempaa alhaisempina tehonkulutusratkaisuina. Samsung vie asiaa hieman pidemmälle esiteltyään uuden aurinkokennolla varustetun miniläppärin.

Toistaiseksi vain Etelä-Koreassa myytävän 10,1-tuumaisen Sense NC 215:n kanteen on integroitu sarja pieniä aurinkokennoja, joiden avulla tietokoneen akkua voi ladata kirkkaassa päivänvalossa. Ratkaisu tuo pientä helpotusta tilanteisiin, joissa pistorasiaan ei pääse käsiksi tai latausjohto on päässyt unohtumaan toisaalle. Täyden akun kerrotaan kestävän jopa 14 tuntia ja kahden tunnin auringonvalon avulla tietokoneen käyttöaikaa saa venytettyä tunnilla.

Samsung esittelee tekniikkaa ymmärrettävistä syistä minikannettavan avulla. Isomman tietokoneen virtatarpeet on selvästi hankalampi täyttää aurinkokennojen avulla.


Vaikka Samsungin ajatus onkin kaunis ja eittämättä mielenkiintoinen, niin omat huonot puolet silläkin on. LCD-näytöt eivät tunnetusti näy kovin hyvin kirkkaissa olosuhteissa, minkä aurinkokennot taas vaativat toimiakseen kunnolla. Hämärässä näytön kuva on selkeä, mutta silloin aurinkokennot eivät toimi.

Koneen kotelo on valmistettu kulutusta kestävällä ja naarmuuntumattomalla Duracase-teknologialla. Tietokone tulee myyntiin Koreassa huomenna (23. elokuuta) ja maksaa 533 dollaria.

2 KOMMENTTIA

Solonen1/2

http://ircquotes.fi/?138562 :)

Raattis2/2

Miten joku suunnitteluosasto voi olla noin jumissa?

Tää ei ole mikään uusi keksintö: http://www.pixelqi.com/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT