AfterDawn logo

Nvidian Kepler onkin GeForce 700 -sarja?

Panu Roivas Panu Roivas

Nvidian kerrotaan valmistelevan seuraavan sukupolven Kepler-koodinimellä kulkevia näytönohjaimia, joiden on tarkoitus tulla markkinoille ensi vuonna. Bright Side of News -sivuston lähteiden mukaan Nvidia aikoo kuitenkin nimetä tulevat Kepler-näytönohjaimet Geforce 700 -sarjaan.

BSN:n mukaan Nvidia tulee toistamaan vanhaa strategiaa G80-G9x ja GT200-GT21X -piirien ajoilta, jolloin se toi markkinoille vanhoja piirejä pienemmällä valmistusprosessilla ja uudella nimellä (esim. GeForce 100-sarja, 300-sarja). Nvidian kertoi jo julkisesti, että sillä on 28 nm testipiirejä valmiina, mutta BSN:n lähteiden mukaan nämä olisivat Fermi-pohjaisia piirejä eikä uusia Keplereitä.

Lähteiden mukaan Nvidia tulee valmistamaan valittuja budjettitason Fermi-piirejä uudella 28 nm prosessilla, ja ne päätyvät todennäköisesti OEM-myyntiin, mutta jokunen malli saattaa päätyä myös sopimusvalmistajien erillismyyntiin asti. Jos näin käy, on todennäköistä, että uudet Fermi-piirit kulkisivat GeForce 600 -sarjan alla, ja Kepler-piirit olisivat GeForce 700-sarjaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT