AfterDawn logo

Microsoft raottaa Windows 8:n kehitystä, sovelluskauppa varmistui

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Mobiilipuolella helppokäyttöiset sovelluskaupat ovat olleet nousussa jo pitkään ja samaa konseptia ollaan tuomassa myös perinteisiin pöytäkoneisiin. Apple on sisällyttänyt sovelluskaupan Mac OS X:n uusimpiin versioihin ja ennakkohuhuissa Microsoftin on odotettu seuraavan perässä tulevan Windows 8:n osalta.

Vaikka Microsoft yrittää estää Windows 8 kehittäjäversioiden vuotamisen julkiseen levitykseen, yhtiö pyrkii tyydyttämään yleisön tiedonnälkää kertomalla blogissaan tietoja kehitysprojektin vaiheista. Viimeisin blogipostaus kertoo eri tiimeistä, joiden vastuulla kehitys on. Yhden ryhmän vastuulla kerrotaan olevan App Store, mikä käytännössä vahvistaa aiemmat huhut tulevasta sovelluskaupasta.

Toinen mielenkiintoinen maininta on Hyper-V-ominaisuudesta vastaava tiimi. Hyper-V on Microsoftin virtualisointiratkaisu, joka on tähän mennessä nähty vain käyttöjärjestelmän palvelinversioissa. Virtualisoinnin noustessa aiempaa suurempaan rooliin, Microsoft saattaa sisällyttää toiminnon myös järjestelmän client-versioihin. Toisaalta Hyper-V voidaan eriyttää vain palvelinversioiden ominaisuudeksi vielä myöhäisemmässä vaiheessa.


Windows 7:n kehitysvaiheeseen verrattuna uusimman Windowsin kehitysalueista puuttuu kokonaan Media Center -sovelluksen kehitykseen keskittyvä ryhmä. Muutos saattaa olla merkki heikosti suosiota saaneen ominaisuuden jäämisestä taka-alalle tulevassa käyttöjärjestelmässä. Samaan viittaisi aiempi uutinen, jonka mukaan Microsoft ei aio jatkaa äänitekniikkaa kehittävän Dolbyn pakkaustekniikoiden lisensointia uudessa Windows-versiossa.

1 KOMMENTTI

PJL781/1

Vielä kun Paintin päivittäisivät versioon 2 joskus :D Heittäisivät sillä vesilintua tai tekisi edes hiukan modernimman siitä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT