AfterDawn logo

AMD: Suljetut rajapinnat ovat haitaksi koko alalle

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Suljetut rajapinnat ovat haitaksi koko alalle ja niiden avoimet vaihtoehdot ovat yleensä myös parempia, kertoi AMD:n työpöytä- ja Fusion-sovelluksista vastaava Sasa Marinkovic Bit-tech-sivustolle.

GamesCom 2011 -tapahtumassa Saksassa puhuneen Marinkovicin mukaan avoimuus päihittää suljetut versiot myös laadussa. "Jos olemassa on jo avoin versio, suljettu rajapinta ei yksinkertaisesti toimi. Niistä eivät pidä OEM-valmistajat eivätkä kehittäjät", Marinkovic kommentoi.

Marinkovic myöntää, että poikkeus vahvistaa säännön. Apple on erityisen kuuluisa suljetuista rajapinnoistaan ja yhtiön kasvu ollut silti huimaa. Avointen rajapintojen paremmuudesta Marinkovic pitää parhaana esimerkkinä DirectX-rajapintaa, joka päihitti 3dfx:n aikanaan kehittämän suljetun GLide-rajapinnan.


AMD vannookin tukevansa avoimia standardeja myös tulevaisuudessa. AMD on vahvasti mukana tukemassa esimerkiksi OpenCL-rajapintaa, jonka suurin kilpailija on Nvidian oma CUDA-tekniikka.

2 KOMMENTTIA

repino1/2

Suljettu ja tiukasti patentointi on haitaksi koko alan yleiselle kehitykselle.
Aina kuulostaa vain rahastukselta.
Muistan aikoja kun MS ja Intel häärivät keskenään monopolina.
Siksi kunnioitan, että tuli kilpailijoita, ja mites hintojen on käyny.
Halvenneet rajusti.
Tietysti brandi on kaikille tärkeä, mutta kun käytännössä kaikki tehdään Aasiassa, niin loppu on rahastamista. Se on ihan sama mikä brändi-merkki pakettiin laitetaan.

muppis2/2

Kerrankin joku puhuu vähän, mutta asiaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT