ViewSonic uskoo kahden käyttöjärjestelmän tablettiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ViewSonic uskoo kahden käyttöjärjestelmän tablettiin
ViewSonic on julkaissut uuden ViewPad 10pro -tabletin, joka tarjoaa Windows- ja Android-käyttöjärjestelmän yhdessä 10,1 tuuman taulutietokoneessa. ViewPad 10pro on yksi ensimmäisistä kuluttajalaitteista, joka perustuu Intelin uuteen Atom Z670 -suorittimeen.

Atom Z670 sisältää kaksi prosessoriydintä, jotka toimivat 1,5 GHz:n taajuudella. Oak Trail -prosessoriensa myötä Intel on onnistunut pienentämään Atom-sarjan pahamaineista tehonkulutusta. ViewSonic lupaakin uudelle laitteelleen jopa kahdeksan tunnin käyttöajan yhdellä latauksella.

ViewPad 10pro:n 10,1 tuuman näytössä käytetään 1024x600 pikselin resoluutiota. Käyttöjärjestelmänä on Windows 7 Pro tai vaihtoehtoisesti halvempi Windows 7 Home Premium, jonka sisällä toimii omana ohjelmanaan Android 2.3 Gingerbread. Työtilasta Androidin surffailumoodiin siirtyminen ei siis vaadi laitteen uudelleenkäynnistystä.

Muistia kahden käyttöjärjestelmän käytössä on 2 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa on SSD-aseman muodossa tarjolla joko 32 tai 16 gigatavua, jota voidaan lisäksi kasvattaa perinteisellä MicroSD-kortilla.

Atom Z670 jaksaa pyörittää 1080p-tasoista videokuvaa, josta pääsee hyötymään laitteen HDMI-liitännän avulla.
ViewSonic lupailee tablettia myyntiin elokuun loppupuolella. Halvimmillaan ViewPad 10pro on Windows 7 Home Premium -käyttöjärjestelmällä ja 16 GB SSD-asemalla varustettuna 599 dollarin hintaine. Windows 7 Professional ja 32 GB SSD nostaa hinnan 699 dollariin.

Kommentoi uutista