AfterDawn logo

AMD integroi koko piirisarjan Wichita- ja Krishna-suorittimiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Turkkilaisen Donanim Haberin verkkoon vuotamat diat paljastavat AMD:n seuraavan sukupolven Fusion-suorittimien tekniset ominaisuudet yksityiskohtaisesti. Deccan-alustaan kuuluvilla Krishna- ja Wichita-suorittimilla AMD yrittää kilpailla Intelin Atomia ja VIA:n Nanoa vastaan.

Dioista selviää, että minikannettaviin tarkoitetun Deccanin suorittimet on valmistettu 28 nanometrin prosessilla ja suoritinytimien arkkitehtuurina on käytetty Zacatesta ja Ontariosta tuttua Bobcatia. Suoritinytimiä tulee löytymään korkeintaan neljä kappaletta, joiden kanssa samalla piisirulla sijaitsee myös DirectX 11 -yhteensopiva näytönohjain, kuten on jo aiemmin tiedetty. Uusi tieto kuitenkin on se, että AMD on integroinut koko FCH:n (Fusion Controller Hub) Wichitaan ja Krishnaan.


Käytännössä FCH:n integroiminen prosessoriin tarkoittaa sitä, että Krishna ja Wichita muistuttavat enemmän SoC-tyyppistä ratkaisua kuin perinteisempää prosessori-piirisarja-ajattelua. Piirien luvataan olevan myös 30 prosenttia nopeampia kuin Zacate tai Ontario.




TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT