AfterDawn logo

SATA-IO julkisti SATA Express- ja µSSD-tekniikat

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tallennusratkaisuissa laajalti käytettävän SATA-väylän kehittäjä SATA-IO kertoi tämän viikon alussa kahdesta uudesta vireille laitetusta projektista. Tekniikat kulkevat nimillä SATA Express ja µSSD.

SATA Express on nimensä mukaisesti SATA- ja PCI Express -tekniikoiden yhdistelmä. Siinä SATA-tekniikan ohjelmistoinfrastruktuuri on liitetty PCIe-väylään, mikä mahdollistaa datan siirtämisen 8–16 gigabitin sekuntinopeudella. Se on tarkoitettu erityisesti korvaamaan nykyisten PCIe-väyläisten SSD-asemien liitännät. SATA-IO:n mukaan nykyisten PCIe-pohjaisten SSD-asemien ongelmana on standardin puute, minkä vuoksi niiden suorituskyky riippuu paljolti valmistajan omista ratkaisuista.

SATA µSSD:n ajatuksena on mahdollistaa SATA-väylään perustuvien SSD-muistien käyttö myös sulautetuissa järjestelmissä. µSSD käyttää BGA-paketointia ja sen uskotaan löytävän tiensä nopeasti tableteihin ja älypuhelimiin. SanDisk ilmoitti heti julkaisupäivänä kehittäneensä µSSD:n spesifikaatioita noudattavan iSSD-sirun, jossa 128 gigatavun edestä muistia on paketoitu postimerkin kokoiselle alalle.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT