AfterDawn logo

AMD: emme myy DDR3-muisteja kuluttajille

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Xbit-Labs -sivuston tietojen mukaan AMD:n aiemmin tällä viikolla uutisoitu DDR3-muisti ei tule yleistymään, vaan AMD on pelkästään kokeilemassa muistin myymistä kanavapartnerien kautta, eikä se tule itse koskaan valmistamaan tai myymään suoraan DDR3-muisteja kuluttajille.

"AMD ei valmista muistia, eikä aio myydä järjestelmämuistia suoraan asiakkaille. AMD on tällä hetkellä arvioimassa onko AMD Radeon -brändätyn muistin myynti kanavapartnerien kautta järkevää, ja näin siis muisteja on päätynyt joillain alueilla jälleenmyyntiin asti.", kertoo AMD:n Dave Erskine.

AMD toimittaa DRAM-muistien lisäksi myös näytönohjainvalmistajille GDDR-muisteja varmistaakseen näytönohjaiden riittävän saatavuuden. DDR3-muistien myynti on kuitenkin poikkeuksellista, sillä AMD:n ei suoraan tarvitse taata DRAM-muistin saatavuutta alustoilleen. DRAM-markkinat ovat hyvin kilpaillut ja toimivat pienellä marginaalilla, joten ne eivät ole myöskään kovin houkuttelevat.

2 KOMMENTTIA

AkZuh1/2

mikä on kanavapartneri ?

dRD2/2

Originally posted by AkZuh:

mikä on kanavapartneri ?

Englanninkielinen Wikipedia valaisee jonkinverran: Channel partner. Kanavapartneri on, hieman toimialasta riippuen, laitevalmistajan, maahantuojan ja jakelijan välimaastossa -- tai voi olla mikä tahansa noista. Käytännössä firma, joka esim. aktiivisesti mainostaa partnerinsa tuotteita, toimittaa partnerinsa tuoteratkaisuja, jne.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT