AMD: emme myy DDR3-muisteja kuluttajille

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD: emme myy DDR3-muisteja kuluttajille
Xbit-Labs -sivuston tietojen mukaan AMD:n aiemmin tällä viikolla uutisoitu DDR3-muisti ei tule yleistymään, vaan AMD on pelkästään kokeilemassa muistin myymistä kanavapartnerien kautta, eikä se tule itse koskaan valmistamaan tai myymään suoraan DDR3-muisteja kuluttajille.

"AMD ei valmista muistia, eikä aio myydä järjestelmämuistia suoraan asiakkaille. AMD on tällä hetkellä arvioimassa onko AMD Radeon -brändätyn muistin myynti kanavapartnerien kautta järkevää, ja näin siis muisteja on päätynyt joillain alueilla jälleenmyyntiin asti.", kertoo AMD:n Dave Erskine.

AMD toimittaa DRAM-muistien lisäksi myös näytönohjainvalmistajille GDDR-muisteja varmistaakseen näytönohjaiden riittävän saatavuuden. DDR3-muistien myynti on kuitenkin poikkeuksellista, sillä AMD:n ei suoraan tarvitse taata DRAM-muistin saatavuutta alustoilleen. DRAM-markkinat ovat hyvin kilpaillut ja toimivat pienellä marginaalilla, joten ne eivät ole myöskään kovin houkuttelevat.

2 kommenttia

AkZuh
mikä on kanavapartneri ?

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

dRD
Originally posted by AkZuh:
mikä on kanavapartneri ?
Englanninkielinen Wikipedia valaisee jonkinverran: Channel partner. Kanavapartneri on, hieman toimialasta riippuen, laitevalmistajan, maahantuojan ja jakelijan välimaastossa -- tai voi olla mikä tahansa noista. Käytännössä firma, joka esim. aktiivisesti mainostaa partnerinsa tuotteita, toimittaa partnerinsa tuoteratkaisuja, jne.

Kommentoi uutista