Videolla: Chrome OS:n tablet-versio

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Videolla: Chrome OS:n tablet-versio
Googlen kehittämien käyttöjärjestelmien, Androidin ja Chrome OS:n, välinen työnjako on ollut tähän asti hyvin selvä. Android on valittu älypuhelimiin ja tableteihin, kun taas web-pohjaisen Chrome OS:n ominta alaa ovat olleet minikannettavat. Asetelma alkaa hämärtyä, sillä pian markkinoilla voidaan nähdä Chrome OS -pohjaisia taulutietokoneita.

Jo vuoden 2010 alussa puhuttiin Chrome OS -tableteiden tulosta, mutta sen jälkeen tällä rintamalla on ollut hiljaista. Chrome OS:n tablet-valtaus tuli uudelleen puheenaiheeksi viime huhtikuussa, jolloin Chrome OS:n lähdekoodista huomattiin tabletteihin liittyviä mainintoja. Google ampui kuitenkin kaikki tällaiset puheet alas toukokuun I/O-konferenssissa ja vakuutti keskittyvänsä Chromen OS:n kanssa vain läppäreihin.

Käyttöjärjestelmän tablet-käyttöliittymän kehitys vaikuttaisi kuitenkin etenevän, ainakin jos se on François Beaufortista kiinni. Hän esitteli UI:sta otettuja ruutukaappauksia kesäkuun alussa. Nyt hän esittelee sitä YouTubeen lisätyn videon turvin.

Tiettävästi Google ei ole mukana projektissa, ja jääkin nähtäväksi aikooko yhtiö antaa omaa siunausta Chrome OS -tableteille.

1 kommentti

Palffy
''Chrome OS:n, välinen työnjako on ollut tähän asti hybin'' kannattaisiko korjata tuo hybin?

PSP = (+ [____] ·:·) 6.20 T-HEN
PS3 160GB Slim
Kone: i5 2500K, Sapphire 6950 2GB, Asus P8P67-M, 1TB Spinpoint, 4GB Kingston ddr3 1333Mhz, XFX Pro 550w, LG GH22NS50, Antec One Hundread.
LG Optimus X2 Android 4.0

Kommentoi uutista