AfterDawn logo

Videolla: Chrome OS:n tablet-versio

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Googlen kehittämien käyttöjärjestelmien, Androidin ja Chrome OS:n, välinen työnjako on ollut tähän asti hyvin selvä. Android on valittu älypuhelimiin ja tableteihin, kun taas web-pohjaisen Chrome OS:n ominta alaa ovat olleet minikannettavat. Asetelma alkaa hämärtyä, sillä pian markkinoilla voidaan nähdä Chrome OS -pohjaisia taulutietokoneita.

Jo vuoden 2010 alussa puhuttiin Chrome OS -tableteiden tulosta, mutta sen jälkeen tällä rintamalla on ollut hiljaista. Chrome OS:n tablet-valtaus tuli uudelleen puheenaiheeksi viime huhtikuussa, jolloin Chrome OS:n lähdekoodista huomattiin tabletteihin liittyviä mainintoja. Google ampui kuitenkin kaikki tällaiset puheet alas toukokuun I/O-konferenssissa ja vakuutti keskittyvänsä Chromen OS:n kanssa vain läppäreihin.


Käyttöjärjestelmän tablet-käyttöliittymän kehitys vaikuttaisi kuitenkin etenevän, ainakin jos se on François Beaufortista kiinni. Hän esitteli UI:sta otettuja ruutukaappauksia kesäkuun alussa. Nyt hän esittelee sitä YouTubeen lisätyn videon turvin.

Tiettävästi Google ei ole mukana projektissa, ja jääkin nähtäväksi aikooko yhtiö antaa omaa siunausta Chrome OS -tableteille.

1 KOMMENTTI

Palffy1/1

''Chrome OS:n, välinen työnjako on ollut tähän asti hybin'' kannattaisiko korjata tuo hybin?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT