AMD:n ensi vuoden läppärisuunnitelmat paljastuivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n ensi vuoden läppärisuunnitelmat paljastuivat
AMD päivittää odotetusti kannettaville tarkoitettujen APU-suorittimien mallistoa ensi vuoden aikana. Yhtiön suunnitelmien tarkemmat yksityiskohdat paljastuivat Donanim Haberin julkaisemasta roadmapista.

Fusion-mallistoa on tarkoitus kohentaa toisen sukupolven Fusioneihin kuuluvilla Trinityllä, Weatherfordilla, Richlandillä, Wichitalla ja Krishalla. Luetelluista kolme ensimmäistä on suunnattu kaikkein tehokkaimpiin pelikannettaviin, minkä vuoksi niiden prosessoriytimet valmistettaan Piledriver-arkkitehtuurilla. Viivanleveytenä käytetään kaikissa 32 nanometriä.

Tehokkaisiin läppärikokoonpanoihin AMD aikoo tuoda neljästä ytimestä koostuvan Trinity-APU:n, jonka TDP:n kerrotaan sijoittuvan 60 wattiin. Edullisempiin pelikoneisiin on luvassa kaksi muuta Trinityä sekä yhteensä neljä Weatherdfordia ja Richlandia.

Nykyisten E-sarjalaisten tilalle AMD tuo yhden neliytimisen ja yhden kaksiytimisen Wichitan. Hännänhuippuna on C-sarjan korvaava kaksiytiminen Krishna, jonka TDP-arvon kerrotaan olevan vain kahdeksan wattia.
Suorittimien julkaisuaikataulu ei ole vielä varmassa tiedossa, mutta AMD:n odotetaan noudattelevan ensi vuonnakin tämänvuotista sykliä. Wichitat ja Krishan ilmestyisivät jo ensi vuoden alussa ja loput prosessorit julkaistaan ensi kesänä.

Kommentoi uutista