Japanista SSD-lisäkortti kiintolevyn tueksi

Kirjoittaja Panu Roivas,

Japanista SSD-lisäkortti kiintolevyn tueksi
SSD-levyjen massamarkkinoille tulossa on ollut kaksi suurta ongelmaa, hinta ja tallennustila. Tätä ongelmaa on pyritty kiertämään julkaisemalla erilaisia hybridiratkaisuja, joissa SSD toimi välimuistina perinteiselle kiintolevylle esimerkiksi Intelin Smart Response Technologyn tapaan. Japanilainen Kuroutoshikou on tuonut markkinoille lisäkortin, jonka avulla voi käyttää mSATA SSD:tä kiintolevyn välimuistina.

PCI-Express 2.0 x1 -liitäntään sopiva kortti hyödyntää Marvellin SATA 6Gbps -kontrolleria, ja siitä löytyy mSATA-liitäntä ja toinen tavallinen SATA-liitäntää. Kortti käyttää Marvellin HyperDuo-ominaisuutta, joka toimii samaan tapaan kuin Intelin SRT-tekniikka ja mahdollistaa mSATA-SSD:n käytön välimuistina kiintolevylle.

Kortilla on hintaa Japanissa 3980 jeniä, eli noin 35 euroa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille