Intel Lyndonville SSD 710 -sarja tulossa elokuussa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Intel Lyndonville SSD 710 -sarja tulossa elokuussa
Intel aikoo julkaista tässä kuussa uudet Lyndonville-koodinimellä kulkevat 710-sarjan SSD-levyt yrityskäyttöön.

VR-Zonen saamien tietojen mukaan 710-sarjan SSD:t julkaistaan lähiviikkoina kolmen mallin voimin. Tulossa on 100, 200 ja 300 gigatavun mallit 650$, 1250$ ja 1900$ hinnoilla varustettuna. Kuluttajapuolen levyihin verrattuna hinnat ovat korkeat, mutta Intelin aikaisempaan yritystason X25-E-sarjan levyihin verrattuna hinta/gigatavu on tippunut alle puoleen.

SSD 710 -sarjan prioriteetti ei ole suorituskyky, vaan kestävyys. Intel pyrkii takaamaan SLC-tason kestävyyden vaikka se käyttää halvempaa eMLC HET NAND -muistia. 710-sarjan levyillä on kolmen vuoden takuu, sillä ehdolla ettei levyn kulumisindikaattori ole ylittänyt Intelin määrittelemää rajaa.

Inteliltä on tulossa myöhemmin SSD 720 -sarja, joka tarjoaa korkeampaa suorituskykyä. Sitä seuraa myöhemmin vuoden loppulla Cherryviille (510-sarjan seuraaja) ja Paint Creek (310-sarjan seuraaja).

Kommentoi uutista