AfterDawn logo

Seagate leikkaamassa kovalevyjen takuuaikoja (päivitetty)

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
12 kommenttia

Kovalevyvalmistaja Seagate aikoo lyhentää tiettyjen kuluttajamarkkinoille suunnattujen mallistojen takuuaikoja. Yhtiö ei ole itse tiedottanut asiasta, vaan tiedot perustuvat SweClockersin lähteettömään uutiseen.

Ruotsalaissivuston mukaan Seagaten tarkoituksena on supistaa Barracuda- ja Momentus Green -mallistojen takuuta viidestä kahteen vuoteen. Perusteena liikkeelle annetaan kustannusten leikkaaminen. Palvelin- ja yrityskäyttöön tarkoitettujen kovalevyjen takuuajat pysyvät SweClockersin mukaan muuttumattomina.

Sivusto ei kertonut Seagaten aikeista tämän tarkemmin. Ei siis tiedetä koska yhtiö leikkaa takuuaikoja. SweClockers ei myöskään kertonut lähteitään, joten skeptisyydestä ei olisi haittaakaan.

Päivitys. Seagate on kumonnut takuuaikojen leikkauksiin liittyvät huhut twitter-päivityksessä.

12 KOMMENTTIA

jvph761/12

Takuuaikojen leikkaus = Halvempi valmistaa = Laatu huononee entisestään

Ja noissa barracudissa ei varsinkaan ole kehumista ollut muutenkaan.
Muutama mennyt takuuvaihtoon itselläkin noita meriportin kiekkoja
ennekuin älysin vaihtaa tyystin merkkiä ja valmistajaa.

kolmis2/12

Aika moni varmaan siirtyy western digitalin leiriin.

teme5653/12

Sen olisi paras ja sitten näkyä hinnoissa, muuten saattaa asiakkaat vuotaa kilpailijoille. En tosin itse ole koskaan oikein seagaten levyistä pitänytkään. Tai sitten itselle on aina sattunut juuri ne kuumimpana käyvät ja metelöivimmät yksilöt.

_kooma_4/12

Eipä tuo ainakaan itsellä taida ongelmaksi muodostua. Koskaan ei ole ollut Seagaten kovojen kanssa itsellä ongelmia, ja tuo pahamainen 7200.11 sarja (vai oliko 7200.10), siis se mikä aikoinaan epäonnisen firmwaren kanssa rikkoi noita kovoja aiheutti ja tuntuisi vieläkin mustamaalavan firman kovoja/laatua.

Tuossa itselläni oli muutama Samsungin ja Westernin kovo välillä, kutakuinkin kesti sen 1-2 vuotta per.kiekko, joten en ainakaan niihin ole palailemassa. Westerniin kaikkein vähiten, sitä hehkutettiin yhdessä vaiheessa oikeinkin kovin, ja tottahan sitä tuli sitten kokeiltua. Sainpa sitten ne maanantai kappaleet.
Samsungin osalta muistuu parikovoa jotka ensinnä metelöivät aivan pirusti, jonka lisäksi kävivät mielestäni hieman liian kuumina (45-55 asteessa, vaikka tuuletus olikin kutakuinkin kunnossa).

Nykyinen Seagaten Barracuda 7200.12 (500Gt @ S-ATA II) on toiminut moitteetta reilut 2,5 vuotta, erittäin hiljainen (ei ruksuttele laisinkaan häiritsevästi) sekä pysyy viileänäkin, noin 40 asteessa vaikka kovin suoraa tuuletusta sille ei olekkaan kotelossa.

On tuossa silti vielä kaksi toimivaa (ja kuumaa) Linux koneessa olevaa Samsungin IDE kovoa, toinen 160Gt ja toinen 250. Eli vanhoja nuo IDE:t, S-ATA ja S-ATA II kiekot ovat levinneet :(

Niin ja eikös tuo Seagate tuossa jokin aika sitten ostanut Samsungin kiinttis toiminnan. Ja Seagate tulloo valmistamaan Samsungin kiinttikset ainakin työasemille sekä kannettaville, ja Samsung toimittaa taasen NAND Flash tekniikkaa Seagatelle.

Lopuksi vielä, jokaisella merkiltä on tullut ja tulee noita maanantai kappaleita jatkossakin.

Bluejack5/12

ssd -levyille tilaa..

JiiPee746/12

Ostakaa palvelin käyttöön tarketettuja laikkoja ni kestää.

Esim. WD Raid Edition sarja on oikee loistavasti pelannu. Maksaa pikkusen enempi ku halvat, mut on ainakii tehty kestämään ja 5v takuu.

JiiPee747/12

Originally posted by _kooma_:

siis se mikä aikoinaan epäonnisen firmwaren kanssa rikkoi noita kovoja aiheutti ja tuntuisi vieläkin mustamaalavan firman kovoja/laatua.

Ihan pakko nillittää tästä mutta häiritsee aina.

Mikä ihmeen kovo? Emolevy? Näytönohjain? Muistit? Vai kaikki yhdessä?

kovo ei ole kiintolevy/kovalevy vaan se kaikki kova rauta mitä koneessa on: click kovo

Varmaan myös forkkaat kovon? Se voi näyttää esim tältä





MrC00L8/12

Trolli mikä trolli, Kovo on Kiintolevy.

CodecDude9/12

Itsellä ollut Seagaten, Samsungin ja WD:n kovoja, yhä ovat kaikki toimintakuntoisia ja käytössä. Tilan loppuessa on aina tullut päivitettyä isompaan ja sen hetkisten benchmarkien perusteella on tullut valittua hintalaatusuhteeltaan paras vaihtoehto.

Vielä tuosta sanastosta... Kyllähän kaikki nykypäivänä tajuaa mistä on kyse kun puhutaan kovosta. Kieli muuttuu, vähän sama juttu hakkeri ja krakkeri sanojen kanssa. Turha on yhden miehen lähteä tuulimyllyjä vastaan taistelemaan jos valtaosa käyttää jotain toista sanaa. :-)

Sitä paitsi omastamielestäni ainakin kovo ja pehmo kuulostavat melko tyhmältä tai ainakin vanhentuneelta. :D

_kooma_10/12

Originally posted by JiiPee74:

Originally posted by _kooma_:

siis se mikä aikoinaan epäonnisen firmwaren kanssa rikkoi noita kovoja aiheutti ja tuntuisi vieläkin mustamaalavan firman kovoja/laatua.

Ihan pakko nillittää tästä mutta häiritsee aina.

Mikä ihmeen kovo? Emolevy? Näytönohjain? Muistit? Vai kaikki yhdessä?

kovo ei ole kiintolevy/kovalevy vaan se kaikki kova rauta mitä koneessa on: click kovo

Varmaan myös forkkaat kovon? Se voi näyttää esim tältä







Tiedä sitten mistä olet kotoisin, tai muuta mutta ainakin näin meilläpäin täällä länsi-suomessa ollaan käytetty sanaa "kovo" about 25-30 vuotta tarkoittaen Kiintolevyä/Kovalevyä. En oikein tajua et miten esimerkiksi emolevystä saa kovon, se on joko lankku, emppa, mobo, tai emolevy. Miten taas CD/DVD/Blu-Ray asemasta saat kovon? Näillekin käytetään ilmaisuja kuten romppu asema ja kiekon pyöritin.
Entäs näytönohjaimesta? Sitä kutsutaan useimmiten näyttikseksi, lyhyemmin pelkkä näyttis. Muisteja voidaan kutsua mm. rambuloiksi, tai RAM:iksi, ihan ettei mene sitten sekaisin :)

Niin että nillittele nyt sitten vaines, miekin osaan. Kovalevynä tunnetaan myös esim kipsilevy jotkin kutsuvat myös MDF:ää kovalevyksi, mutta hardis/tietokone kielessä kovo useimmiten ymmärretään kiintolevy/kovalevynä. Kovalevy sanaa käyttää esim verkkokauppa.com tarkoittaen kiintolevyjä, kiintolevy nimitystä käyttää mm. jimms.fi joka tarkoittaen kovalevyä.

Myös lyhennettä "kiinttis" olen kuullut/lukenut käytettävän, eikä siitä ainakaan tämän tapaisilla (siis tietotekniikka aiheisilla) tule mieleen kiintoavainta, mutta vaikkapa auto/moottoripyörä aiheisilla sivuilla taasen mieleen tulee kyllä tuo kiintoavain, jota myös kutsutaan lenkkiavaimeksi.

Siinä sinulle hieman ns.uutta suomenkieltä, jota myönnän kirjoittavani ja välillä artikuloivankin hieman huonosti.

juhaa212/12

Tätä uutista vois päivittää uudelleen ... taitavat yrittää vain hidastaa negatiivisen uutisen leviämistä tviittauksillaan:

Taivanissa näyttäisi olevan menossa takuuaikojen lyhennyksiä (3 vuotta ==>> 2 vuotta) - niillä voi olla leviämispyrkimyksiä myös tänne :( (kopioi linkki selaimen osoiteriville)

linkki erääseen sivuun, jossa asiasta mainitaan:...
lightwing.pixnet.net/blog/post/35412572

tässä käännetyn version linkki:
translate.google.fi/translate?js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=zh-CN&tl=fi&u=http%3A%2F%2Flightwing.pixnet.net%2Fblog%2Fpost%2F35412572&act=url

MIELNKIINTOISTA, mutta täältä selviää uusien
1 TB per kiekko mallien tyyppimerkinnät
(uudet 3,5" mallit - ainakin isommat)

Uusien levyjen tyyppimerkinnällä hakemalla löytyy lisää näitä takkuunlyhennysuutisia (taiwanista toistaiseksi).

t. ja

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT