AfterDawn logo

Intel panostaa 30 miljoonaa dollaria pilviteknologiaan

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Intel Labs avaa kaksi uutta tiede- ja teknologiakeskusta Carnagie Mellon -yliopistoon. 30 miljoonalla dollarilla tuetaan etenkin pilvilaskennan tutkimusta.

Intelin investointi on osa viisivuotista 100 miljoonan dollarin ISTC-ohjelmaa, jolla Intel pyrkii lisäämään yliopistotutkimusta ja innovaatioita tietyillä avainalueilla. Intelin työntekijöiden ja Carnagie Mellon -yliopiston tutkijoiden lisäksi lisäksi uudessa keskuksessa työskentelee myös huippututkijoita Kalifornian yliopistosta, Berkeleystä, Georgian teknologiainstituutista ja Princetonin yliopistosta.

Uudet teknologiakeskukset käyttävät avointa IP-viitemallia, jonka myötä niiden tuottamat tulokset ovat vapaasti saatavilla teknisissä julkaisuissa ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoissa.

Nämä uudet ISTC-keskukset tulevat avaamaan loistavia mahdollisuuksia. Kuvittele esimerkiksi tulevaisuuden auto, joka on varustettu sulautetuilla antureilla ja mikroprosessoreilla, jotka keräävät jatkuvasti liikenne- ja säädataa. Tämä informaatio voitaisiin jakaa ja analysoida pilvessä niin, että autonkuljettajat saisivat vinkkejä nopeammista ja helpommista reiteistä."

Justin Rattner, Intel CTO

1 KOMMENTTI

Tnoi1/1

"Nämä uudet ISTC-keskukset tulevat avaamaan loistavia mahdollisuuksia. Kuvittele esimerkiksi tulevaisuuden auto, joka on varustettu sulautetuilla antureilla ja mikroprosessoreilla, jotka keräävät jatkuvasti liikenne- ja säädataa. Tämä informaatio voitaisiin jakaa ja analysoida pilvessä niin, että autonkuljettajat saisivat vinkkejä nopeammista ja helpommista reiteistä."

No hyi vittu. Kiinnostaako jotain oikeasti tämmönen? Eiköhän niissä autoissa ala niitä antureita ja muuta turhaa paskaa olemaan jo ihan tarpeeksi joiden säätämisestä pitää syytää tonneittain rahaa ahneille merkkiliikkeille. Ei sinne enempää niitä enää tarvita.

Muutenkin onko vaikeaa katsoa jotain sää tiedotusta? Ja jos ajan autolla niin ei minua ainakaan oikeastaan hirveästi kiinnosta että mikä sää on missäkin. Eikä se kyllä ainakaan reittivalintaani vaikuta. :D

Harvemmin semmoiseenkaan tilanteeseen joutuu että esim. kolarin takia täytyisi jäädä venailemaan tien avautumista vaikkapa. Liikennetiedot muutenkin näkee aika hyvin navigaattoreista tai kuulee radiosta jos haluaa niitä tietää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT