AMD:lta ensi vuonna 20-ytiminen Terramar-suoritin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

AMD:lta ensi vuonna 20-ytiminen Terramar-suoritin
AMD:n lähivuosien palvelinprosessoreiden roadmap on vuotanut CPU Worldin kautta verkkoon. Siruvalmistajan suunnitelmissa on julkaista ensi vuoden aikana uusi Terramar-suoritin, josta löytyy hulppeat 20 prosessoriydintä.

Ylemmän teholuokan Opteron 6000 -sarjaan kuuluva Terramar tuo mukanaan tuen PCIe 3.0 -väylälle. Samana vuonna AMD päivittää myös Opteron 4000 -sarjaa kymmenestä ytimestä koostuvalla Sepangilla. Terramar rakennetaan kahdesta Sepang-piiristä, joten teknisesti ne ovat hyvin samankaltaisia. Piirit valotetaan 32 nanometrin prosessilla. Terramarissa on nelikanavainen muistinohjain, kun pikkuveljessään muistinohjain tukee vain kolmea kanavaa.

AMD:n on tarkoitus siirtyä pienempään 28 nanometrin prosessiin palvelinprosessoreissa vuoden 2013 aikana, jolloin yhtiö esittelee 6000-sarjaan Dublin-suorittimet ja 4000-sarjaan Macaut. Näiden sirujen osalta tiedot ovat toistaiseksi vähänlaiset, mutta roadmapin mukaan Dublinit ovat Terramarin tapaan 20-ytimisiä ja Macaut sepangimaisesti 10-ytimisiä.

3 kommenttia

jonsku16
eikös sitä joskus puhuttu et nyt lopetetaan ytimillä kilpaileminen?
Raattis
Originally posted by jonsku16:
eikös sitä joskus puhuttu et nyt lopetetaan ytimillä kilpaileminen?
Ei.

Tästä se vasta lähtee.
Pablope
Eikös palvelin osaa aika tehokkaasti käyttää kaikkia ytimiä, olettaen että sille on kuormaa.

Kommentoi uutista