VIA Nano X2 jopa 40% nopeampi kuin Atom

Kirjoittaja Panu Roivas,

VIA Nano X2 jopa 40% nopeampi kuin Atom
VIA julkisti vastikään White Paperin uudesta Nano X2 -suorittimesta, joka toimii 1,2 GHz kellotaajuudella ja päihittää Intelin 1,8 GHz:n Atom D525:n parhaimmillaan lähes 40 prosentilla.

VIAn omien testien mukaan Nano X2 päihittää valikoiduissa Spec CPU2000 -testeissä Intelin 13 W kaksiytimisen Atom D525:n 22,90-39,20% erolla.

VIA on viime aikoina pystynyt kilpailemaan X86-markkinoilla ainoastaan vähävirtaisissa Nanon kaltaisissa suorittimissa, ja sen kokonaismarkkinaosuus on vaatimattomat 0,3%. Aikaisemman VIA NANO-suorittimen voi löytää esimerkiksi Samsungin NC20-miniläppäristä. VIA:n lupaukset Atomia paremmasta suorituskyvystä ovat lupaavia, mutta Intelin nykyiset Atom-suorittimet alkavat olla jo vanhoja ja ne tullaan ennen pitkää uusimaan tehokkaammilla versioilla jotka saattavat jättää Nano X2:n varjoonsa.


VIA Nano X2 White Paper
Kommentoi uutista