AfterDawn logo

Intel tarkensi ultrabook-käsitettään

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Jos Inteliin on uskomista, ultrabook tulee olemaan tulevaisuuden kannettava. Intel ei ole kuitenkaan tätä ennen määritellyt kovin tarkasti minkälainen kannettava voidaan luokitella ultrabookiksi.

Computex-messujen aikaan esitelty ultrabook-konsepti tarkoitti lähinnä MacBook Airin kaltaista ultraohutta kannettavaa, joka on varustettu SSD-asemalla. Nyt Intel on kuitenkin Technology@Intel-blogissaan tarkentanut ultrabookin käsitettä.

Vuoden loppupuolella ensimmäiset ultrabookit tarjoavat seuraavat ominaisuudet:

Ohut/kevyt design
-alle 21 mm paksuja, osa selvästi ohuempia.

Ultranopea käynnistys
-Intel Rapid Start Technology auttaa konetta käynnistymään nopeammin syvästäkin unitilasta, säästäen aikaa ja akkua.

Pitkä akkukesto
-Ultrabookit kestävät yli 5 tuntia pienimmässäkin kokoluokassa, parhaiden jaksaessa yli 8 tuntia koko päivän käyttöä varten.


Turvallinen
-Bios/Firmware tuo rautapohjaisia ominaisuuksia Intel Anti-Theft -teknologialle ja Intel Identity Protection -teknologialle.

Ultrabookit saapuvat Intelin mukaan kolmessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe käynnistyy kun ensimmäiset ultrabook-kannettavat saapuvat Intelin vähävirtaisten Sandy Bridge -suorittimien kanssa vuoden lopulla. Vaihe 2 keskittyy Intelin seuraavan sukupolven mikroarkkitehtuuriin (Ivy Bridge) jota odotetaan vuoden 2012 ensimmäiselle puoliskolle. Kolmas vaihe on Intelin Haswell-arkkitehtuuri, joka mahdollistaa vielä ohuemman muotoilun ja "dynaamisen kokemuksen".

2 KOMMENTTIA

xxwavx1121/2

Tuommosta vois jo harkita ku pitäis kohta opiskelemaan lähtiä.

ArttuH5N12/2

Kiva kiva, mutta millään osa-alueella koon lisäksi, ei olla kovin ihmeellisiä. "Pitkä akkukesto" jopa nauratti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT