TSMC myöntää 28 nm:n prosessin myöhästymisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

TSMC myöntää 28 nm:n prosessin myöhästymisen
Puolijohdevalmistaja TSMC myönsi osavuosikatsauksen ohessa järjestetyssä sijoittajapuhelussa, että 28 nanometrin prosessin käyttöönotto kestää odotettua kauemmin. Samalla yhtiö alensi tämän vuoden 28 nm:n kiekkojen myynnin näkymiä.

Vielä muutama viikko sitten yhtiö oli toiveikas prosessin ylös ajon suhteen ja odotti massatuotannon alkavan jo kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Viimeksi TSMC:llä oli pahoja ongelmia 32 nm:n prosessin kanssa, minkä vuoksi sekä Nvidia että AMD päättivät valottaa nykyiset näytönohjaimet vanhalla 40 nm:n tekniikalla.

TSMC:n mukaan prosessissa ei kuitenkaan ole laatuongelmia, vaan ongelmana on kiekkojen heikko kysyntä. Useiden huhujen mukaan yhtiöllä olisi pahoja ongelmia 28 nm:n kanssa, minkä vuoksi Nvidian uusien Kepler-ohjainten julkaisu venyy ensi vuoden puolelle. AMD:n on kerrottu käyttävän 28 nm:n HPL-tekniikkaa, joka ei ole optimaalinen grafiikkapiirien valmistamiseen, mutta sen avulla yhtiö saisi Southern Islands -ohjaimet markkinoille ennen Nvidiaa.

AMD on vakuuttanut, että uudet grafiikkaohjaimet julkistetaan tämän vuoden puolella.

Kommentoi uutista