iOS:ssä vakava haavoittuvuus

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

iOS:ssä vakava haavoittuvuus
Cert-fi kertoo tuoreessa haavoittuvuustiedotteessaan, että Applen mobiililaitteille tarkoitetusta iOS-käyttöjärjestelmästä on löytynyt vakava haavoittuvuus. Apple on julkaissut uudet versiot iOS:stä maanantaina, joissa ongelma on korjattu.

Cert-fi:n mukaan haavoittuvuus liittyy tapaan, jolla käyttöjärjestelmä käsittelee salatussa liikenteessä käytettyjen varmenteiden varmennusketjua. Hyökkääjä voi suorittaa niin kutsutun man-in-the-middle -hyökkäyksen, jolloin hän pääsee salattuun liikenteeseen käsiksi. Tietoturva-aukko löytyy iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteista.

Käyttäjiä neuvotaan päivittämään mahdollisimman nopeasti käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon. Haavoittuvuutta ei löydy iOS 5:n beta 4:stä eikä iOS 4.3.5:stä.

2 kommenttia

aintsman
iOS:ssä OLI vakava haavoittuvuus
JuhaW
Täytyy kyllä nostaa hattua Applelle, kun korjaa nämä haavoittuvuudet melko nopeasti. Yksi hyvä syy omistaa iOS tuote Androidin sijaan. Olin itse ennen pitkään Android käyttäjä, kunnes kyllästyin odottamaan niitä korjauspäivityksiä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille