AMD: Matalan hintaluokan näytönohjaimet tulevat häviämään

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD: Matalan hintaluokan näytönohjaimet tulevat häviämään
AMD:n väliaikainen toimitusjohtaja Thomas Seifert vahvisti hiljattain pidetyssä sijoittajapuhelussa sen mitä monet ovat veikkailleet: prosessoreihin integroidut näytönohjaimet syövät alemman hintaluokan näytönohjainten myyntiä.

Seifertin mukaan trendinä on, että APU-prosessorit tulevat pitkällä aikavälillä korvaamaan hitaimmat näytönohjaimet. Sijoittajille hän vakuuttaa kannibalisoinnin olevan vain hyvä asia, sillä matalakatteiset tuotteet korvautuvat korkeampikatteisilla. Ennen Seifertin lausuntoa, AMD on jaksanut uskoa näytönohjain sektorin pysyvän nykyisellään Fusion-hankkeesta huolimatta.

AMD on yrittänyt säilyttää kaikkein heikkotehoisimpien näytönohjainten kysyntää korottamalla niiden suorituskykyä sen verran, että ne ovat tarpeeksi kilpailukykyisiä Llano-mallistoa vastaan.

Kommentoi uutista