AfterDawn logo

AMD kiusoittelee Zambezeiden julkaisupäivämäärällä uudella mainosvideolla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tämänvuotisen Comic-Con-tapahtuman yhteydessä AMD on julkaissut uuden mainosvideon, jolla promotaan tulevia Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvia Zambezi-prosessoreita ja Scorpius-alustaa. Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet videolla johtolangan, joka antaa ymmärtää prosessoreiden julkaisupäivämäärän olevan 19. syyskuuta.

Alla olevan videon alussa, noin 15 sekunnin paikkeilla, esiintyvän tietokonenörtin kotelon etuosassa (vasen alakulma) lukee teksti "ember 19th". Periaatteessa teksti voisi viitata syyskuuhun, marraskuuhun tai jopa joulukuuhun. Näistä vaihtoehdoista syyskuuta on kuitenkinkin pidetty todennäköisimpänä, sillä aiempien huhujen mukaan mallisto julkaistaan elo-syys-lokakuussa.

AM3+-kantaisia Zambezeita julkaistaan aluksi neljä kappaletta, kaksi kahdeksanytimistä, yksi kuusiytiminen ja yksi neliytiminen (FX-8150, FX-8100, FX-6100 ja FX-4100). Prosessorit on valotettu 32 nanometrin tekniikalla ja niiden kellotaajuus vaihtelee välillä 2,8–3,6 GHz. Mallistoa täydennetään ensi vuoden alussa neljällä uudella mallilla.


Suorittimien hintatietoja ei ole vielä varmistettu, mutta verkkoon vuotaneiden tietojen mukaan kaikkein kallein malli maksaa noin 320 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT