AMD: Bulldozer Q3, seuraava näytönohjainsukupolvi vielä tänä vuonna

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD: Bulldozer Q3, seuraava näytönohjainsukupolvi vielä tänä vuonna
AMD vahvisti Q2 osavuosikatsauksessaan tulevien tuotteidensa aikataulut. Bulldozer on tulossa Q3, eli syyskuun loppuun mennessä. Palvelinpuolen suorittimien kerrotaan tulevan vuoden loppuun mennessä, kuten myös tulevan sukupolven näytönohjainten.

AMD:n CFO Thomas Seifert kertoi palvelinpuolen Interlagos-alustan tarjoavan 35% paremman suorituskyvyn sen edeltäjään verrattuna. AMD:n mukaan Bulldozer-suorittimien varsinainen tuotanto aloitetaan ensi kuussa.

Seifert kertoi myös Trinity APU:n myötä tehonkulutuksen tippuvan jopa alle puoleen verrattuna nykyisiin 35 W Llano APU-suorittimiin. Ilmeisesti myös AMD on pyrkimässä samaan kelkkaan Intelin ultrabook-kannettavien kanssa.

AMD vahvisti myös tulevan 28 nm näytönohjainsukupolven tulevan jo tänä vuonna, ja että AMD:llä on jo toimivia piirejä käytössään. AMD kertoi myös myyneensä yli 20 miljoonaa DX11-näytönohjainta.

Kommentoi uutista