AfterDawn logo

SA: Syy Nvidian myöhästelylle selvisi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD:n ja Nvidian on tiedetty siirtyvän seuraavan sukupolven näytönohjaimien myötä 28 nanometrin valmistusprosessiin. Markkinoilla on viimeaikoina ihmetelty syytä miksi AMD näyttäisi saavan omat ohjaimensa markkinoille jo tämän vuoden syksyllä, kun Nvidia joutuu odottamaan aina ensi vuoden alkuun saakka.

Ongelma on vihdoin saanut ratkaisun, mikäli SemiAccuraten aivoitukset pitävät paikkansa. Sivuston mukaan AMD ei käytä grafiikkaytimien valmistuksessa samaa TSMC:n prosessia kuin Nvidia, missä on havaittu pahoja ongelmia. Sen sijaan Southern Islands -piirit tuotetaan 28 nm:n HPL-tekniikalla, jolla on jo valmistettu Xilinxille siruja. HPL ei ole AMD:n tarkoituksiin kaikkein optimaalisin, mutta tällä hetkellä se ainakin toimii. Sivusto arvelee myös, että Apple käyttäisi tätä prosessia A6-piirien valmistukseen.


SemiAccuraten mukaan Nvidialla ei ole mahdollisuutta käyttää tätä prosessia Keplereiden korkean kellotaajuuden vuoksi. Sen vuoksi grafiikkayhtiö joutuu odottamaan, että TSMC saa prosessinsa viat kuntoon ja julkaisemaan korttinsa selvästi myöhemmin kuin AMD.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT