AMD lopettaa vanhat tuotemallistot

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD lopettaa vanhat tuotemallistot
AMD aikoo lopettaa nykyisten Sempron-, Athlon II- ja Phenom II -mallistoihin kuuluvien prosessoreiden valmistuksen. Käytännössä yhtiö siis hylkää vanhan K10-arkkitehtuurin ja ottaa tärkeän askeleen siirtymisessä Bobcat- ja Bulldozer-arkkitehtuureihin.

AMD on tiedottanut asiasta PC-valmistajia. Tuotanto ajetaan alas edellä lueteltujen mallistojen kohdalla tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta toimitukset jatkuvat vielä ensi vuoden puolelle. Viimeisen neljänneksen aikana AM3-prosessoreiden osuus AMD:n valmistamista suorittimista tippuu noin 15 prosenttiin. Tällä hetkellä se on vajaa 50 prosenttia. Suorittimien saatavuuden kesto riippuu täysin siitä miten nopeasti varastot saadaan tyhjäksi.

AMD:n päätökseen liittyy tiettyä kaihoa. Vuonna 1999 julkaistu Athlon-brändi on yhtiön menestynein suoritinmallisto ja nosti aikoinaan AMD:n varteenotettavaksi haastajaksi Inteliä vastaan. Athlonit olivat ensimmäisiä suorittimia, jotka päihittivät Intelin high-end-mallit.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille