AfterDawn logo

ARM lyö itsensä läpi kannettavissa seuraavina vuosina

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Intelin x86-mikroarkkitehtuurilla on ollut suvereenin yksinvaltiaan asema tietokonemarkkinoilla jo 30 vuoden ajan. Tutkimusyhtiö IHS povaa tämän ajan jäävän pian taakse ja ARM-arkkitehtuurin nappaavan itselleen merkittävän vähemmistöosuuden kannettavissa tietokoneissa lähivuosina.

IHS:n tulevaisuuden skenaarion mukaan ARM-arkkitehtuuriin perustuva mikroprosessori löytyy jopa 25 prosentista vuonna 2015 myydystä kannettavasta tietokoneesta. Yleistymisessä auttaa erityisesti Microsoftin päätös laajentaa Windows 8 -käyttöjärjestelmän tukea x86:sta ARM-laitteille.

Jos IHS:n ennuste pitää kutinsa, niin ARM-kannettavien toimitukset lähes 11-kertaistuvat vuodesta 2012 vuoteen 2015 mennessä. Ensi vuonna toimitusmäärän on olevan seitsemän miljoonaa kappaletta.

ARM-pohjaisten piirien uskotaan löytyvän edullisista ja vähävirtaisista kokoonpanoista, joissa suorituskyvyllä ei ole niin suurta merkitystä kuin kalliimmissa laitteissa. Päämarkkinasegmentti saattaa olla alle 700 dollarin tietokoneet.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Eikös tuohon otsikkoon pitäisi laittaa lainausmerkit, tai jokin muu merkki siitä, että se on vielä ennustus. Tuon artikkelin perusteella se ei myöskään mene läpi omana toteamuksenanne.

Raattis2/3

@ArttuH5N1
Kaikki tulevaisuuteen suuntautuvat toteamukset ovat ennustuksia - lainausmerkeillä tai ilman. Korkeintaan otsikon alkuun voisi laittaa "Tutkimusyhtiö:", josta kävisi ilmi, ettei tämä uutinen ole peräisin Tom's hardwaren omasta ideapajasta.

Uutisesta:
Jos alkaa laskea tabletteja läppäreinä, niin mikä ettei. Netbookkien myynti on hidastumaan päin, eikä ARM kestä suorituskyky vertailua kalliimmissa laitteissa. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista nähdä tosimaailman ARM vs x86/x64 benchmarkeja.

ArttuH5N13/3

Originally posted by Raattis:

@ArttuH5N1
Kaikki tulevaisuuteen suuntautuvat toteamukset ovat ennustuksia - lainausmerkeillä tai ilman.


Saivartelua, sanon minä.

E: Mielestäni sama asia, kuin HS uutisoisi: "Sauli Niinistö on Suomen seuraava presidentti." Hyvin todennäköisesti asia onkin näin, mutta otsikko esittää asian täytenä faktana. Mielestäni lisäys "todennäköisesti", "ennuste" tms. on tarpeellinen.

Anteeksi off-topic.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT