AfterDawn logo

Applen tulos rikkoi odotukset

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tietokoneyhtiö Applen kolmas vuosikvartaali sujui kaikkia odotuksia paremmin. Yhtiön ennakoitiin tiedottavan ennätystuloksesta, mutta näin hyviä lukuja ei optimistisimmatkaan arviot osanneet odottaa.

Applen tuloksen veturina oli iPhone 4, mutta ilman sitäkin myynti olisi ollut parempi kuin viime jouluna. Puhelimien myynti kasvoi yli 20 miljoonaan ja iPad-taulutietokoneita toimitettiin yli yhdeksän miljoonaa. Yhtiön iPod-soittimien myyntiluvut olivat odotetusti laskussa. Ainoa pettymys oli Mac-tietokoneiden suosio, joka oli analyytikoiden odotuksia heikompi. Liikevaihto kasvoi 82 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, 28 miljardiin dollariin.

Tuoreiden tietojen mukaan Apple on myynyt tähän mennessä yhteensä 222 miljoonaa iOS-laitetta. Talouslukujen ohella Apple julkaisi uuden version Mac OS X:stä (Lion). Käyttöjärjestelmää esiteltiin viime kuussa WWDC-tapahtumassa.


Applen talousjohtaja Peter Oppenheimerin pitämän puheen mukaan Applen tuotevalikoimassa on odotettavissa muutosvaihe syyskuulla alkavan kvartaalin aikana.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Ei uskoisi, että vuosi toisensa perään Apple tekee näin hyvää tulosta. Mutta vaikeampi on uskoa, että nämä tulosennustuksia antavat tahot eivät opi virheistään sitten ollenkaan. Tai Applen suunnalta kerrotaan isompaa tulosta, kuin mitä todellisuudessa tulee. Vaikken tätä uskokkaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT