Radeon HD 7000 -ohjaimissa PCIe 3.0 -tuki

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Radeon HD 7000 -ohjaimissa PCIe 3.0 -tuki
Turkkilaissivusto Donanim Haberin mukaan AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjaimien uudistukset eivät jää pelkästään uuteen GPU-arkkitehtuuriin ja 28 nanometrin viivanleveyteen, vaan niiden väylätekniikka aiotaan päivittää PCIe 3.0 -aikaan.

Radeon HD 7000 -ohjaimet tulevat olemaan taaksepäin yhteensopivia, joten ohjaimia voi huoletta käyttää myös nykyisillä emolevyillä. Kolmannen sukupolven PCIe kaksinkertaistaa kaistanleveyden verrattuna PCIe 2.0:aan: PCIe 3.0 x16 -väylää pitkin voidaan siirtää tietoa 16 gigatavua sekunnissa molempiin suuntiin eli yhteensä 32 GB/s.

Southern Islands -koodinimellä tunnetut näytönohjaimet julkaistaneen vielä tämän vuoden puolella. Mikäli mitään yllättävää ei tapahdu ja DH:n tiedot pitävät kutinsa, niin ne tulevat olemaan ensimmäiset uutta väylästandardia tukevat näytönohjaimet.

Kommentoi uutista