Lenovo nousi maailman kolmanneksi suurimmaksi PC-valmistajaksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Lenovo nousi maailman kolmanneksi suurimmaksi PC-valmistajaksi
Kiinalainen Lenovo on noussut IDC:n keräämien tietojen mukaan Acerin ohi maailman kolmanneksi suurimmaksi tietokonevalmistajaksi. Ala on tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa, sillä IDC:n mukaan toisen vuosineljänneksen toimitukset kasvoivat vuoden takaiseen nähden 2,6 prosentilla Japanin maanjäristyksestä huolimatta.

Aceria lukuun ottamatta kaikkien viiden suurimman valmistajan tilauskannat kasvoivat markkinoita nopeammin. Parhain kasvu oli aiemmin mainitulla Lenovolla, jonka tilauskirjat olivat jopa 23 prosenttia pidemmät kuin vuosi sitten. Acerin tilaukset tippuivat 11 prosentilla.

Suurimman valmistajan titteliä pitää edellisten vuosien tapaan HP (18,1 %) ja markkinakakkosena on Dell (12,9 %). Ero Lenovon ja Dellin välillä on hiuksen hieno, sillä kiinalaisvalmistajan osuus maailman PC-markkinoista on nyt 12,2 prosenttia. Viidenneksi suurimmaksi valmistajaksi itsensä kiilasi Asus, joka ohitti aiemmin tilaa pitäneen Toshiban kuuden prosentin vuosikasvun ansiosta. Asuksen myyntiä vauhditti isompien kannettavien hyvä menekki kehittyvillä markkinoilla.

Kommentoi uutista