AMD:n Radeon HD 7600 -sarja tyytyy nykyiseen arkkitehtuuriin?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Radeon HD 7600 -sarja tyytyy nykyiseen arkkitehtuuriin?
AMD:n tulevaa Southern Islands -koodinimellä kulkevaa näytönohjainsukupolvea odotetaan vuoden loppupuolelle, ja sen mukana pitäisi tulla myös kokonaan uusi Graphics Core Next -arkkitehtuuri. Huhujen mukaan AMD kuitenkin jättää tulevan sukupolven karvalakkisarjan kortit nykyiseen VLIW4-arkkitehtuuriin, sillä niiden on tarkoitus toimia yhdessä tulevan Trinity APU:n kanssa Dual Graphics -moodissa.

Xtreview-sivuston mukaan Lombok-koodinimellä kulkevat piirit perustuvat nykyisestä 6900-sarjasta tuttuun VLIW4-arkkitehtuuriin. Lombok XT (HD7670) ja Lombok Pro (HD7570) jäisivät huhun mukaan ainoina kortteina vanhaan arkkitehtuuriin, muiden piirien käyttäessä uusittua GCN-arkkitehtuuria.

AMD aikoo julkaista ensi vuonna Llanon seuraajan Trinity APU:n, jonka kerrotaan käyttävän VLIW4-arkkitehtuuria näytönohjaimen osalta. AMD tarvitsee Dual Graphics -toiminnallisuutta varten uusia VLIW4-näytönohjaimia budjettikategoriaan, joten on melko todennäköistä, että Lombok todella käyttää VLIW4-arkkitehtuuria.

Sivuston mukaan 11.7 -ajureista löydettyjen koodinimistä Tahiti XT ja Pro olisivat Radeon HD 7970 ja 7950, ja New Zealand -koodinimi viittaisi kahden piirin Radeon HD 7990 -näytönohjaimeen. Uuden sukupolven julkaisuaikataulusta on liikkeellä useita huhuja, optimistisimpien tähdätessä syyskuuhun, mutta pessimistien mukaan TSMC:n saannot ovat taas heikot ja AMD:n ja Nvidian seuraavat näytönohjainsukupolvet nähtäisiin vasta ensi vuoden puolella. Muistin virkistämiseksi viime vuonna nykyisen sukupolven koodinimet löytyivät ajureista elokuussa ja ensimmäiset kortit julkaistiin lokakuussa.

Kommentoi uutista