AfterDawn logo

Acerilta tulossa liukunäppäimistöllinen tabletti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Taulutietokonemarkkinat ovat olleet kovassa kasvussa muutamana viime vuotena, mutta kaikkia kosketusnäyttöohjaus ei nappaa koska pidempien tekstien kirjoittelu niillä mielletään hankalaksi. Sen vuoksi useat PC-valmistajat ovat kehittäneet erilaisia minikannettavien ja tablettien hybridejä, joista löytyy kosketusnäytön lisäksi fyysinen näppäimistö.

Tässä hengessä Acerin on kerrottu tuovan markkinoille liukunäppäimistöllä varustetun tabletin. Ratkaisu muistuttaa hyvin läheisesti esimerkiksi Nokia E7- ja HTC Desire Z -älypuhelimien näppäimistöä. Myös Asus on esitellyt tällaista tietokonetta (alla video Asuksen Eee PC Slider).

Tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä ilmestyvä tablet on kooltaan 10-tuumainen ja sisältää ARM-suorittimen. Vaikka suorittimen tarkempi tyyppi onkin epäselvä, niin julkaisuajankohdan perusteella se voisi olla hyvin Nvidian Tegra 3 (Kal-El). Käyttöjärjestelmästäkään ei ole tietoa, mutta on melko turvallista olettaa sen olevan Android (mahdollisesti Ice Cream Sandwich).

2 KOMMENTTIA

Ralle_ (vahvistamaton)1/2

Fyysinen näppäimistö on tableteissa turha, koska se lisää laitteen painoa, valmistuskustannuksia, paksuutta ja painoa. Jos käyttjä oikeasti tarvitsee näppäimistöä, niin parempi valinta on ostaa läppäri.

ArttuH5N12/2

Totta. Tabletti näppäimistöllä? Miksei saman tein osta läppäriä?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT