AfterDawn logo

Zambezi kellotettu 4,6 gigahertsiin ilmalla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Tšekkiläisen ylikellottajan OBRovsky-blogissa julkaisemien tulosten mukaan AMD:n FX-8130P-prosessori kellottuu ilmalla ainakin 4,6 gigahertsiin. Kahdeksan ytiminen Zambezi-suoritin on tarkoitus tulla myyntiin elo-syyskuussa.

Kellotaajuus kipuaa näille lukemille noin 1,5 voltilla. Valitettavasti prosessorin stepping on piilotettu, joten on vaikea sanoa oliko kellottajalla käytössä nihkeä B0-malli vai vioista korjattu uudempi versio. Prosessori tikittää vakiona (kaikki ytimet kuormitettuina) 3,0 gigahertsin taajuudella.

CPU-Z-ruutukaappauksen mielenkiintoinen yksityiskohta on sirun TDP-arvo. Se on hulppeat 186 wattia, vastaavaa ei ole nähty työpöytäprosessoreissa aiemmin. Ruutukaappaus on otettu ohjelman 1.57.1-versiolla, joka ei vielä tue tulevia suorittimia. Tuki löytyisi 1.58:sta, mutta se julkaistiin vain päivää aikaisemmin kuin mitä kellotustulokset.


Ylikellotetulla Zambezilla saatiin Super Pi 1M -testi läpi hieman yli 10 sekunnissa.

4 KOMMENTTIA

Thor19931/4

Ei pah, ei paha. Toivotaan et tää o B0 steppingin mallia :p

LukeWarm2/4

No kyllä on vaan paha. Oma c2d vuosimallia 2008 vetää saman testin läpi 1.38 volteilla alle 12 sekunnin. Olkoot vaikka sata ydintä, mutta jos omat sovellukset ei osaa käyttää kuin sen 2 tai 4 säiettä niin kärsiihän ne tuosta. AMD:llä on ollut niin kauan aikaa hoitaa noita heikkoja osa-alueitaan kuntoon...

Raattis3/4

En harrasta ylikellotusta tai benchmarkkausta, niin voisiko joku kertoa, miksi tuo Super PI -tulos on sensuroitu?

Thor19934/4

@2 nykysin kyllä ne ohjelmat jotka oikeesti tehoja tarvii osaa kyllä 4 ytimen käytön. Jotkut tukee kuuttakin.
Esim. pelit ja editointi

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT