Applen ja Samsungin patenttikiistat johtamassa siruyhteistyön loppumiseen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Applen ja Samsungin patenttikiistat johtamassa siruyhteistyön loppumiseen
Applen ja Samsungin nykyiset tulehtuneet välit ovat johtamassa Applen siruvalmistuksen siirtymiseen Samsungilta taiwanilaiselle sopimusvalmistajalle TSMC:lle. Apple on tällä hetkellä Samsungin suurin siruvalmistuksen asiakas, kun Samsung valmistaa iPad- ja iPhone-laitteissa käytetyt A4- ja A5-järjestelmäpiirit.

Ars Technican mukaan ensi vuonna tuotantoon tuleva "A6" valmistettaisiin jo TSMC:n tehtailla. Nykyiset A5-sirut valmistetaan 45 nm tuotantoprosessilla, mutta sisäpiiriläisten raporttien mukaan Apple ja TSMC valmistelevat tuotannon siirtämistä TSCM:n 28 nm prosessille.

Sen lisäksi, että Apple pääsee eroon pahimmasta kilpailijastaan Samsungista, 28 nm tuotantoprosessiin siirtyminen saattaa antaa yhtiölle etulyöntiaseman tehonkulutuksen suhteen ainakin siihen saakka, kunnes muut valmistajat saavat tuotantonsa siirrettyä pienempään prosessiin.

Apple ja Samsung ovat haastaneet toisensa oikeuteen useissa eri maissa sen jälkeen, kun Apple syytti Samsungia iPhone- ja iPad-laitteiden ulkoasun sekä käyttöliittymän kopioinnista ja kuten tapana on, Samsung haastoi Applen oikeuteen useista patenttirikkomuksista.

1 kommentti

Thor1993
Iso lovi Samsungin lompakkoon :/

Kommentoi uutista