AfterDawn logo

LaCien uuden tallennusmedian lukunopeus rikkoo 800 MB/s:n rajan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Ulkoisista tallennusratkaisuistaan tunnettu LaCie aikoo tuoda markkinoille Thunderbolt-liitännöillä varustetun Little Big Diskin, jonka lukunopeuden kerrotaan olevan hulppeat 827,2 megatavua sekunnissa.

Little Big Disk -tallennusmedia tulee saataville 240 GB:n (2x120 GB) ja 500 GB:n (2x250 GB) kapasiteeteilla. Markkinoille on tulossa myös teratavun kiintolevyllä varustettu malli. SSD-asemat on kytketty RAID 0 -tilaan. Kesällä ilmestyvän laitteen taikana on sen kaksi Thunderbolt-liitäntää, joiden ansiosta kaksi LBD:tä voidaan kytkeä toisiinsa ja vielä lisäksi läppäriin ja ulkoiseen näyttöön.

Videolla ulkoisten tallennuslaitteiden suorituskykyä testataan Applen MacBook Prolla, jonka näyttää Little Big Diskin kirjoitusnopeudeksi 352,5 MB/s ja lukunopeudeksi edellä mainitun 827,2 megatavua sekunnissa. LaCien aiempien sanojen mukaan laitteen prototyypillä saavutettiin noin 700 MB/s:n lukunopeus.


Noin 1,5 kiloa painavan laitteen alumiinikuoret on suunnitellut LaCien luottomies Neil Poulton. Thunderbolt-liitännöillä varustetun Little Big Diskin julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu tämän vuoden kesä, mutta myyntihinnasta ei ole vielä hiiskuttu.

4 KOMMENTTIA

mussegt (vahvistamaton)1/4

Otan osaa, jos joku on Lacien ostanut.....Nimimerkillä yhden omistanut ja pari kertaa big diskin ranskaan lähtellyt ja silti toimimattoman saanut. Sisällä oli niin syvältä sutta ja sekundaa, etten ole nähnyt sellaista ohjaus elektroniikkaa edes vanhoissa venäläisissä putkiradioissa. Huh huh..

repino2/4

Hieno asia, mutta epäilyttää tuo apple kontakti.

Thor19933/4

Alkaa nopeutta löytyy jo aika kivasti :O
Kelpais.

Asentaja123 (vahvistamaton)4/4

Saattaa olla ihan hyvän hintaisia laitteita, mutta apple käyttäjät ovat tottuneet maksamaan vähän ylimääräistä ja tb liitintä ei tietääkseni muilta merkeiltä löydy.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT