AfterDawn logo

PowerColorilta ja Club 3D:ltä kahden GPU:n Radeon HD 6870 X2

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

PowerColor ja Club 3D ovat molemmat julkaisseet kaksi GPU:ta sisältävän version Radeon HD 6870 -näytönohjaimesta. Radeon HD 6870 X2 perustuu siis kahteen Barts XT -piiriin, jotka molemmat toimivat perusversioidenkin käyttämällä 900 MHz:n kellotaajuudella.

Kaksi GPU:ta tarjoaa yhteensä 2240 stream-prosessoria ja 2 GB GDDR5-muistia joka on jaettu tasan ytimien kesken. Muistiväylä on 2x256-bittinen ja muisti toimii 1050 MHz:n taajuudella. Liittimien osalta tarjolla on kaksi DVI-liitäntä, HDMI 1.4 sekä kaksi mini-DisplayPort-liitäntää.


Grafiikkapiirit on yhdistetty toisiinsa LucidLogixin siltapiirillä, joka tarjoaa molemmille piireille 16 kaistan verran PCIe-kaistanleveyttä. LucidLogixin siltapiirin ansiosta näytönohjaimen voi yhdistää minkä tahansa toisen näytönohjaimen kanssa paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Lisäksi Radeon HD 6870 X2 tukee perinteistä CrossFireX-tilaa.

Jäähdytykseen käytetään kuutta kuparista lämpöputkea, jotka ovat suorassa kosketuksessa grafiikkapiireihin. Putkista lämpö johdetaan aluminiiseen jäähdytysrivastoon, josta kaksi tuuletinta haihduttaa lämpöä.

Molempien mallien odotetaan saapuvan myyntiin heinäkuun alkupuolella ja hinta ilman veroja on 469 dollaria. Molemmat näytönohjaimet valmistaa taiwanilainen TUL Corporation.

2 KOMMENTTIA

Muff771/2

Siinäpä on sitä mainstreamia. Tosin molempien yhtiöiden näytönohjaimet näyttävät todella samankaltaisilta, varmaankin yhteinen valmistaja vaikuttanut tähän. Varmasti löytyy tarvittavat tehot peliin kuin peliin.

FinPhenom2/2

Lie koskaan suomeen tulee

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT