AfterDawn logo

HP:n hiiri yhdistää koneeseen WiFin läpi

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Langaton hiiri on varsinkin pienemmän kannettavan tietokoneen kumppanina kätevä laite, mutta jos koneesta puuttuu Bluetooth, niin hiiren yhdistämiseen on käytettävä erillistä lähetintä, joka puolestaan syö yhden USB-liitännän. HP on ratkaissut ongelman liittämällä uuden hiirensä läppäreistä vakiona löytyvän WiFi-yhteyden avulla.

Hiiri tukee vain Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettuja tietokoneita. Yhteys toimii suoraan kannettavan tietokoneen wlan-kortin ja hiiren välillä eikä vaadi laitteiden parimuodostusta Bluetoothin tapaan. Hiiren yhdistäminen ei myöskään vaikuta varsinaiseen verkkoyhteyteen.

WiFi-hiiri ei häviä akkukestossa Bluetoothilla tai muilla langattomilla tekniikoille toimiville hiirille, sillä HP lupaa hiiren kestävän käytössä yhdeksän kuukauden ajan samoilla pattereilla. Wlan-yhteys antaa hiirelle kohtalaisen hyvä kantomatkan, sillä hiiren pitäisi toimia samassa huoneessa lähes kymmenen metrin etäisyydeltä.


Hiiren myyntihinnaksi kerrotaan 50 dollaria.

3 KOMMENTTIA

Tomppa121/3

Vähän kyllä arvostelen tuota ratkaisua. Millaisethan latenssit tuolla saavutetaan? Eikö tuosta varmasti ole haittaa wlania käytettäessä? Periaatteessa kai voisi heikeintää ainakin latensseja, kun pitää yhdistää useampaan paikkaan. Yhdistääkö tuo samaan verkkoon kuin internet (tietoturvariski?) vai yhdistääkö kone kahteen verkkoon yhtäaikaa? Tosin kaipa he ovat noita HP:lla ajattelleet. :)

Itse en moista hiirtä hanki, koska käyttistuki koskee vain Windowsia (wlanille ei ole HID-standardeja) enkä koe saavuttavani mitään hyötyä tuommoisesta hiirestä.

Bodomed2/3

oho noh toi on kyllä jo aika edistyksellistä. Kunhan vaan yleistyis tuo tarpeeksi. :P

ArttuH5N13/3

WLAN:in pätkimisen takia melkein koneeni pätkineenä, on vaikea uskoa tuon olevan kovinkaan järkevää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT