AfterDawn logo

Työpöytä-Llanot listattu, lippulaivamalli vain 150 dollaria

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

AMD julkaisi Llano-APU:t kannettaviin alkuviikosta, mutta työpöytäpuolen APU-suorittimet odottavat vielä virallista julkaisuaan kuun lopulla. Muutamat verkkokaupat ovat kuitenkin listanneet hintoja tulevista työpöytäsuorittimista etukäteen.

Yhdysvaltalaisten verkkokauppojen antamien hintojen perusteella AMD:n lippulaiva A8-3850 on noin 150$ hintainen. Suoritin toimii 2,9 GHz taajuudella, ja sen HD 6550D -näytönohjain 600 MHz taajuudella. Vertailun vuoksi Intelin suorittimista 150 dollarilla saa esimerkiksi Core i3 2120 -mallin 3,3 GHz kellotaajuudella ja HD2000-näytönohjaimella.

Lippulaivamallin lisäksi tarjolla on halvempi A6-3650 2,6 GHz taajuudella ja 126$ hintalapulla. Vaikka AMD ei tunnukaan pärjäävän CPU-suorituskyvyssä Inteliä vastaan, tulevat APU-suorittimet keräävät varmasti positiivista suosiota erityisesti OEM-valmistajien pakettikoneissa sekä HTPC-harrastajien keskuudessa.

4 KOMMENTTIA

Thor19931/4

Se on kyllä varma että näyttikset noissa puyyhkii Intelillä lattiaa, mutta, kun huomioidaan, että prossun osalta asia on päinvastoin ei tilanne ookkaa nii selvä.
Aika pitkälti pitää valita käytön mukaa.

joonas1512/4

Jos nyt vähänkään löytyy tililtä fyrkkaa, niin ostaisin kyllä kunnon Intelin prossun vaikka i7-2500k:n ja kunnon näyttiksen (Nvidia tai Amd). Noilla integroiduilla näyttiksillä kun ei ole sitä tehoa varsinkaan Intelillä. Jos budjetti on kuitenkin pieni niin voihan ton Amd:n Apu-rossun ostaa, mutta prossu itessään on hinta-laatu-suhteeltaan huono Inteliin nähden. Jossakin pitää sitte tehdä kompromisseja...

Markeli3/4

Eihän noita kukaan yli 700e konetta kasaava osta. Mutta noita tullaan näkemään aika paljon pakettikoneissa.

BPVest4/4

Originally posted by Thor1993:

Se on kyllä varma että näyttikset noissa puyyhkii Intelillä lattiaa, mutta, kun huomioidaan, että prossun osalta asia on päinvastoin ei tilanne ookkaa nii selvä.
Aika pitkälti pitää valita käytön mukaa.

Sehän on ihan selvä. Kukaan peruskäyttäjä ei tarvitte rupusta dual coree tehokkaampaa prossua. Näyttis onki sit toinen juttu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT