AfterDawn logo

Acerin tabletit eivät mene kaupaksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Maailman toiseksi suurin tietokonevalmistaja Acer on laskenut roimasti arviotaan tänä vuonna myytävien tablet-laitteiden määrästä. Yhtiö laski ennustetta lähes 60 prosentin verran. Acerin tablet-strategia on ollut hakusessa ja kiistat tablet-koneiden painoarvosta johtokunnan ja toimitusjohtaja Gianfranco Lancinin välillä johtivat Lancinin eroamiseen Acerilta maaliskuussa.

Acerin mukaan yhtiö on yliarvioinut Iconia-sarjan tablettien myyntiluvut. Hyvistä ominaisuuksista huolimatta Suomessakin myytävä Android 3.0 -käyttöjärjestelmään perustuva Iconia Tab A500 ei tarjoa mitään kilpailijoista erottuvaa myyntivalttia, mikä pitää paikkansa useimpien Android-tablettien kohdalla.

Acerin uusi tavoite on myydä tänä vuonna 2,5 - 3 miljoonaa tablettia, mikä on huomattavasti matalampi määrä kuin aiemmin odotettu 5 - 7 miljoonan laitteen myynti.


Acer ei ole myyntiongelmineen yksin, sillä Motorolan arvellaan myyneen Xoom-tablettiaan vain 250 000 kappaleen verran ja jo aiemmin tablet-markkinoille lähtenyt Samsung on ylittänyt miljoonan myyntiluvut. Vertailun vuoksi Apple myi hieman yli vuodessa noin 25 miljoonaa iPadia.

6 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/6

Mietin, että eikö muka Transformer mene kaupaksi, mutta se olikin Asus.

Tnoi2/6

Hajutonta, väritöntä ja mautonta. Kumma juttu kun ei mene kaupaksi? Ja xoom nyt oli vaan paska. :D

repino3/6

Kännykät ja läppärit ovat jo niin lähellä toisiaan, että siksi ei välttämättä enää löydy markkinarakoa.

Tore2003z4/6

Ei kai me nyt ihan jatkuvasti olla ostamassa jotain uutta, höh. Himassa nytkin 2 pc:tä, kännyköitä pari, ipod, netbook ja joku vanha psp.. sori nyt vaan ei jaksa ostella.

en omista (vahvistamaton)5/6

Tabletit tarjoavat todellisuudessa hyvin vähän mitään uutta, joten ei ole ihme etteivät mene kaupaksi. Pienen asiakaskunnan hifistelylaite, jolle hyvin harvalla on tarvetta.

iPad sensijaan menee kaupaksi sen takia, että oli markkinoiden ensimmäinen laite ja koska sitä koristaa Applen logo. Tosiasia kun tuntuu olevan, että lähes mikä tahansa, mitä Apple vaivautuu tekemään, menee kaupaksi tietyn asiakaskunnan keskuudessa.

neon86/6

Itse olen ainakin löytänyt tablet koneelle käyttöä ja jo toinen menossa, ensinmäinen oli luonnollisesti ipad, mutta nyt on sitten tosiaankin A500 käytössä, molempiin olen ollut tyytyväinen ja tosiaan käyttöä on ollut.. Itsestäni ainakin kokouksissa paljon kätevämpi kuin varsinainen läppäri, jos tarkoitus on vähentää paperin käyttöä.. Tabletti on siis jo aamusta mukana, kun lukee uutiset aamupalaa syödessä.. Jotenkin vain koen että tuollaiseen käyttöön se on näppärämpi kuin oikea läppäri.. Tosin hintojen on ehkä tultava alemmaksi että alkaa massoille uppoamaan, sillä taitaa monella mennä rahat ennemmin läppäriin kuin saman hintaiseen tablet koneeseen..

Useat tuntuu olevan sitä mieltä että tälläisille laitteille ei ole mitään todellista tarvetta/käyttöä, itse olen vahvasti eri mieltä. Mutta tosiasiahan on että markkinathan tämänkin ratkaisee, jos laite ei myy niin eipä niitä kohta enää tehdäkkään..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT