AMD esitteli 8-ytimistä Zambezia E3-messuilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

AMD esitteli 8-ytimistä Zambezia E3-messuilla
Siruyhtiö AMD on huhuista huolimatta esitellyt loppukesästä ilmestyvää 8-ytimistä Zambezi-prosessoria Los Angelesin E3-pelimessuilla. Samalla prosessorin ominaisuuksista paljastui uutta tietoa.

AMD demosi messuyleisölle tulevan FX-sarjan 8-ytimistä kruununjalokiveä. Tämä on ensimmäinen kerta kun yhtiö esittelee Bulldozer-pohjaista FX-suoritintaan julkisesti. Messuilla kävi ilmi, että prosessorissa on kaksikanavainen muistinohjain, joka tukee DDR3-muistia aina 1866 megahertsiin saakka. AMD esitteli myös 8-ytimisten prosessoreiden uutta peltistä kahvilaatikkoa muistuttavaa myyntipakkausta.

Varsinainen uutinen koskee AMD:n uutta virransäästömekanismia, jonka ansiosta jokainen prosessoriydin tikittää, toisistaan riippumatta ja omaan rasitustasoon perustuen, omalla kellotaajuudellaan. Aiemmin on kuviteltu, että ainoastaan prosessorimoduulit voivat käyttäytyä näin, jolloin saman moduulin sisällä olevat ytimet tikittävät samalla taajuudella. Bulldozer-arkkitehtuurissa ytimet on moduuleihin, joissa kussakin on kaksi ydintä. Moduuleiden sisällä olevat ytimet jakavat jotkin komponentit keskenään, mutta osa komponenteista on täysin ytimen omassa hallinnassa.3 kommenttia

Bodomed
pelkästään tuo pakkaus saa kuolaamaan... Nyt vaan sitten säästämään AM3+ lankkuun ja prossuun! :P


teppoI
Originally posted by Bodomed:
pelkästään tuo pakkaus saa kuolaamaan... Nyt vaan sitten säästämään AM3+ lankkuun ja prossuun! :P
Olishan tuo aika komea gadgetti kahvipaketin säilyttämiseen :)
Thor1993
On tosiaa aika hieno paketti :o
Toi virransäästö systeemikin vaikuttaa aika loistavalta, mutta eipä nääkään korvaa tehoja. Eli toivotaan, että sen kahvipurkin ostosta on muutakin hyötyä, kun se hieno purkki ;)

Kommentoi uutista