ViewSonicilta Android-tabletti 250 dollarilla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

ViewSonicilta Android-tabletti 250 dollarilla
ViewSonic on tunnistanut markkinoilta tarpeen kohtuuhintaiselle Android-tabletille. Tähän markkinarakoon tähtää yhtiön pian julkaistava ViewBook 730. Huolimatta sijoittumisestaan halvempaan hintaluokkaan, ViewSonicin mukaan laitteen ominaisuuksissa ei ole tingitty.

Laite muistuttaa kuitenkin ominaisuuksiltaan paljolti ensimmäisen sukupolven Android-tabletteja kuten Samsungin Galaxy Tabia. Seitsemän tuuman ruudussa käytetään 800x480 pisteen resoluutiota. Käyttöjärjestelmänä on vanhempi Android 2.2, jota pyörittää 1 GHz:n taajuudella toimiva yksiytiminen Cortex-A8-prosessori.

Sisäänrakennettua muistikapasiteettia on tarjolla 8 GB, jota saa laajennetua MicroSD-kortilla aina 32 gigatavuun saakka. Ensimmäisen sukupolven Android-laitteista poiketen ViewBook 730 sisältää myös HDMI-liitännän, jonka kautta voi siirtää 1080p-tason videokuvaa. Yhteyspuolelta löytyvät perinteiset WiFi (ei kuitenkaan N) ja Bluetooth. Akkukestoksi luvataan kahdeksan tuntia.

Laitteen mukana ei tule esiasennettuna perinteisiä Googlen sovelluksia, vaan laite on integroitu Amazonin Android-palveluihin. Mukana tulee siis Amazonin sovelluskauppa, Kindle-sovellus e-kirjoille sekä muut palvelut kuten musiikkikauppa.

ViewSonic ilmoittaa ViewBook 730:n hinnaksi vain 250 dollaria. ViewSonic ei ota tarkemmin kantaa onko laite saapumassa mahdollisesti myös Euroopan markkinoille, mutta tiukka integraatio vain Amerikassa toimivaan Amazonin sovelluskauppaan ei lupaa hyvää halvan Android-tabletin hankkijalle.

2 kommenttia

ArttuH5N1
Alkaa saamaan oikeaan hintaan näitä tabletteja, niiden kuuluisikin olla hävyttömän halpoja.
Thor1993
Joo tällaseen hintaan, kun sais 3.0 androidisen mallin ni vois hankkia.

Kommentoi uutista