AfterDawn logo

Microsoftilta langaton näppäimistö 128-bittisellä salauksella

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Microsoft on julkaissut uuden Wireless Desktop -paketin, joka miellyttänee erityisesti tietoturvastaan tiukasti huolehtivia. Näppäimistön ja hiiren yhdistelmä osaa salata näppäimistön painallukset, jolloin Facebook-tunnusten varastaminen ei onnistu radioliikennettä kuuntelemalla. Wireless Desktop 2000 käyttää liikenteen salaamiseen 128-bittistä AES-salausta, jonka turvaan luottaa muun muassa Yhdysvaltain hallitus tietoliikenteessään.

Muilta ominaisuuksiltaan näppäimistö noudattelee perinteistä linjaa standardin mukaisella näppäinasettelulla vahvistettuna erillisillä medianäppäimillä sekä Windows 7:n tilapalkin pikavalintanäppäimillä.

Hiiri on käytettävissä sekä oikealla että vasemmalla puolella ja rulla taipuu myös sivuttaissuuntaiseen sivun vieritykseen. Sensorissa käytetään Microsoftin BlueTrack-tekniikkaa, eli hiiri toimii lähes millä tahansa alustalla, paitsi lasilla ja muilla kiiltävillä pinnoilla.


Microsoftin näppäimistö ja hiiri toimivat ainoastaan Windows-laitteilla. Tuettuja versioita ovat Windows XP (ei 64-bit versio), Windows Vista ja 7. Laitteiden hinta on melko kohtuullinen 40 euroa ja Microsoft myöntää paketille kolmen vuoden takuun.

2 KOMMENTTIA

ep_1/2

Eikö tuon olisi voiunut hoitaa johdoksikkin kutstulla kappaleella joka ainakin varmistaisi sen ettei kukaan pysty pöllimään tunnuksia radiokuuntelun avulla.

No okei, joillekkin isoille yrityksille (Pankeille) voi olla ok joita voitaisiin ehkä yrittää vakoilla mutta tavalliselle käyttäjälle joka tuon hankkii niin voi ehdottaa foliohatun tekoa.

Asentaja123 (vahvistamaton)2/2

On paikkoja joissa näppäriä pitää siirellä pöydältä toiselle välillä (esim. yhdellä hammaslääkäriasemalla) ja tiedot pitää kulkea salattuna.
Mutta tämähän on vanha keksintö:
"Ominaisuuksiin kuuluvat nopea tiedonsiirto, viiveetön ja häiriötön toiminta sekä 128-bittinen AES-salaus." Logitech Unifying esiteltiin syksyllä 2009.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT