AfterDawn logo

AMD: Zambezeiden myöhästymisellä strateginen syy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

AMD:n Pohjois-Euroopan PR-johtaja Guido Lohmann on kommentoinut yhtiön Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien Zambezi-suorittimien myöhästymistä. Hänen mukaansa julkaisuajankohdan siirrolla on strateginen syy, eikä AMD:lla ole mitään ongelmia seuraavan sukupolven prosessoreiden kanssa.

Strateginen syy on se, että AMD haluaa turvata tässä kuussa julkaistavien Llano-prosessoreiden myynnin. Lohmannin mukaan C- ja E-mallistojen myynti on ollut niin hyvä, että AMD haluaa avata tuotelanseeraukset työpöytämallistonkin osalta APU:lla. APU on AMD:n käyttämä termi prosessorille, josta löytyy suoritinytimien lisäksi myös näytönohjain.

AMD ei siis myönnä, että Zambezeiden suorituskyvyssä olisi ongelmia. Markkinoilla kiertäneiden huhujen mukaan yhtiö luopui FX-prosessoreiden kesäjulkaisusta, koska niiden suorituskyky ei ollut toivotulla tasolla. Suorittimien nopeuttamiseksi AMD valmistaa huhujen mukaan vielä uuden steppingin, minkä vuoksi Zambezit tulevat myyntiin vasta loppukesällä (elo- tai syyskuu).

5 KOMMENTTIA

Thor19931/5

Tää nyt oli odotettavissa, että ongelmat kielletään. Nyt vaan hankala veikata, että kumpi pitää paikkansa, onko niissä oikeesti ongelmia, vai ei?

Eriol2/5

AMD kertoi jo sijoittajille neljännesvuosikatsauksessa että Bulldozer tulisi alkukesästä. Jos tälle myöhästymiselle olisi oikeasti strateginen syy, olisi se tehty aikaa sitten eikä vasta nyt. Llanon aikataulu on kuitenkin tiedetty pitkän aikaa. Aika vaikea kyllä niellä moista selitystä. Miksi AMD yleensä on tarttunut huhukommentointiin jos mitään ongelmaa ei ole?

power_age3/5

En ole mikään talousasiantuntija mutta jos vaikka on 98% varmaa tietoa suurilla, että samoihin aikoihin dollarin kurssia saadaa hinattua ylöspäin euroon nähden, vaikka vain muutamalla prosenti yksiköllä, tai saada vanhaa varastoa tyhjäksi, jotain $ on niisäkin kiinni, tms.

Tietäähän sen mitä se tarkoittaa täällä euroopan talous alueella, silloin tuskin on odotettavissa että saat uudet roipeet koneesees siihen hintaan mistä nyt haaveilee, ei edes SB.tä enää kuin ehkä vanhaa varastoa kauppiaalta.

Tämä on tätä päivää, maailman laajuinen kilpailu, vai osko muka niin ettei http://imageshack.us/photo/my-images/269/skannaa0007.jpg/ kyseinen asia ulottuis tietotekniikan alalle asti vaikka sitä on jo valtioiden suurmiesten tahollakin, mielestä aika vaikeeta olla uskomatta että olis vapaita kyseisestä "kuva"......

Raattis4/5

AMD:llä menee niin hyvin, että voi vaikka vähän viivyttää prosessorien julkaisua ja syljeskellä kattoon, kun voitot tippuu tilille. Reiluuttaan antaa Intelin vähän kerätä pesämunaa Sandyillä, ettei ainoa vakavasti otettava kilpailija menisi konkurssiin.

jartar5/5

Originally posted by Raattis:

AMD:llä menee niin hyvin, että voi vaikka vähän viivyttää prosessorien julkaisua ja syljeskellä kattoon, kun voitot tippuu tilille. Reiluuttaan antaa Intelin vähän kerätä pesämunaa Sandyillä, ettei ainoa vakavasti otettava kilpailija menisi konkurssiin.


Tää oli hyvä :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT