AfterDawn logo

Windows 8:aa demottiin D9:ssä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoftin Windows-divisioonan johtaja Steven Sinofsky esitteli odotetusti yhtiön seuraavan sukupolven Windows-käyttöjärjestelmää (Windows 8) D9-konferenssissa. Tilaisuudessa demottiin ohjelmiston tablet-versiota, mutta PC-versiotkin tulevat perustumaan samaan käyttöliittymältään.

Microsoft on selvästi päättänyt yhdistää Windows Phonessa käytettävän Metro UI:n Windows-käyttöjärjestelmään, aina kotivalikon tiileistä lähtien. Metro-käyttöliittymän integroimista Windowsiin on huhuttu koko kevään ajan, joten suurena yllätyksenä tämä ei tule kenellekään. Windows 8:n kotinäkymän tiili-kuvakkeisiin voi lisätä joko tavallisia Windows-ohjelmia tai sitten HTML:llä tai Javascriptillä toteutettuja ohjelmia.

Kovin paljoa uutta tulevasta Windowsista ei vielä opittu, ja videot kertonevat sanoja paljon paremmin mistä uudesta käyttöliittymästä on kyse.


4 KOMMENTTIA

Thor19931/4

Tyylikkään ja helppokäyttösen näkönen. Todella modernin näkönen muihi OS:iin verrattuna. Nopeekin vielä. Eli ei hullumpi systeemi.
Kyllähän tollasella kelpais Afterdawnia lukee.

ArttuH5N12/4

Ihan nätti systeemi, todella paljon kyllä tuota tablettimaisuutta ujutettu peruskäyttikseen. Siitä en pidä.

ep_3/4

Jep. Hienon näkönen on mutta liian tablettimainen. Ite pidän nykyisestä UI:sta. Toivottavasti tämänhetkisen UI:n voisi ottaa käyttöön vaihtoehtoisesti. Jos ei, niin ei tuo Win8 ole ainakaan omalla hankintalistallani. Sitten pitää varmaan ottaa itteä niskasta kiinni ja asentaa joku linuxi niin kuin olen pitkään jo aikonu tehä.

Sopihaan tuo uusi käyttöliittymä varmasti sellaiselle joka vain surffaa netissä ja käyttää facebookia. Omiin tietokoneen käyttötarkoituksiini tuo uusi käyttöliittymä vain ei sovi.

Näyttää Microsoftilla riittävän luottoa tuohon Metroon.

Joensuu4/4

Varmaan joissain julkisen tilojen tiedonhaku sovellutuksena varmaan toimii hyvin, mutta tavallisessa työpöytäkäytössä teetättää liikaa töitä. Tällä nykyisellä tekniikalla pystyy kaikki toiminnat hoitamaan viisisenttimetriä halkasialtaan olevalla alueella tuossa tekniikassa joutuu hosumaan metrikaupalla joka suuntaan ja näytön sijoittelu olis ainakin sijoitettava erkometrisesti aivan toiseen asentoon muuten taitas tulla niska hartia särkyä hyvinkin nopeasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT